Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Därför behöver Ottawa Zibanejad

Dåliga nyheter för Ottawa Senators i i dag.

Centerstjärnan Jason Spezza måste operera en skadad kota i ryggen och blir borta i två månader. Beskedet kom efter Spezzas besök hos en specialist i Toronto.

Kyle Turris tog Spezzas plats i förstakedjan mellan Daniel Alfredsson och Milan Michalek i onsdagskvällens match mot Montreal, som Senators vann med 5-1.

Det här bör betyda att Mika Zibanejad, som gjort succé under de två matcher han fått spela den här veckan sedan han blev uppkallad från AHL-laget Binghamton Senators, nog kan känna sig säker på en plats ett tag framöver.

XXX

Annats NHL-nytt inför nattens omgång:
xx Adam Larsson får äntligen göra säsongsdebut i New Jersey efter att ha suttit på läktaren under lagets första fem matcher. Adam ska ersätta skadade Mark Fayne och bilda backpar tillsammans med Andy Greene.

Adam Henrique kommer också att göra sin första match för säsongen i natt när Devils möter New York islanders. Han bildar kedja med Krystofer Barch och Matt Anderson.

Henrique genomgick en operation den 29 november efter att ha ådragit en skada på vänstra tummen under spel i farmarlaget Albany Devils i AHL.