Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Sedinarna om Foppas initiativ

När Modo möter Rögle i kväll hemma i Fjällräve Center bjuder Peter Forsberg ett stort antal skolungdomar på biljetter.

Kvällens match är den tredje av de fyra som Foppa köpt upp totalt 4000 biljetter till för att fler skolungdomar i Örnsköldsvik kommun ska få chansen att gå på hockey.

Den fjärde matchen i ”paktetet” är torsdagens möte med Luleå.

– Ett fantastiskt intiativ av Peter, säger Henrik Sedin i telefon från Vancouver, där Henke och tvillingbrorsan Daniel tränar i väntan på att NHL-lockouten ska ta slut.

x Skulle du och Daniel kunna tänka er att göra något likadant vid ett annat tillfälle?

– Absolut.

Nu är tvillingarna Sedin redan med och sponsrar sin gamla klubb. Modo Cupen, som av tradition spelas mellan jul- och nyårshelgerna, heter numera Daniel och Henrik Modo Cup.

Turneringen lockar lag från hela Sverige – och även Finland – och har sett spelare, som Mikael ”Musse” Håkansson, Christian Due-Boije, Ulf Dahlén, Tomas Jonsson, Adam Larsson, Niklas Sundström, Victor Hedman och Foppa själv bland deltagarna.

– Det är kul att få vara med och hjälpa till, säger Henke som tillsammans med Danne ägnar mycket tid åt välgörenhetsarbete i Vancouver. I

Inte bara inom hockeyn.