Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

LA Kings är rädda för Sedinarna

När Daniel Sedin gjorde comeback efter sin hjärnskakning i onsdags vann Vancouver över LA Kings.

I dag är det dags för match nummer fem mellan lagen i åttondelsfinalen, som Kings leder med 3-1 i matcher.

Och i en intervju med några av spelarna i Kings, som Los Angeles Times publicerade i går, lördag, framgår det att man är rädda för Daniel och Henrik Sedin.

– När de är tillbaka tillsammans är de svårstoppade. Vi måste spela tuffare och mer fysiskt mot dem. Gör vi inte det går det som det gjorde senaste och vi förlorar, säger Jarret Stoll.

Kingsbacken Drew Doughty är inne på samma linje:

– I den förra matchen gav vi dem för myclet utryme och det straffade sig. Det gäller att smälla på dem så fort tillfälle ges, att krympa deras utrymme på isen. Då blir de frustrerande och vi kan få dem att tappa sugen.

Wille Mitchell tillbringade fyra säsonger som lagkamrat till Sedinarna i Vancouver innan han skrev på för LA Kings.

Han berömmer Danne och Henke inte bara för deras kapacitet som spelare:

– De är goda lagkamrater och spelare av världsklass. Många har ingen aning om hur man måste agera för att stoppa dem. Det gäller att spela hårt mot dem så att de inte får tag på pucken, men när de väl har den måste man backa undan lite och försöka skära av ytorna. Annars gör de vad Wayne Gretzky gjorde, vilket betyder att du blir bortgjord om du är för aggressiv.

XXX

Chicago besegrade Phoenix borta med 2-1 efter förlängning i natt och undvek därmed att bli utslaget ur NHL-slutspelet. Jonathan Toews gjorde segermålet.

Phoenix leder med 3-2 i matcher inför det sjätte mötet i Chicago natten till tisdag, svensk tid.