Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Markströms stora genombrott i natt

Så har ännu en svensk fått sitt stora genombrott i NHL.

Med 40 räddningar på 41 skott på bortaplan i Montreal ledde Jacob Markström sitt Florida Panthers till en uppmärksammad 2-1-seger.

Nu är det inget snack längre, Markström är i NHL för att stanna.

Han har startat två matcher i höst och fått hoppa in i en tredje.

Markströms räddningsprocent är 96,7 och antalet insläppta mål i snitt 1,29.

Att Florida nu släppt fram honom efter en säsong i AHL är extra kul, då klubben gjort en stor nysatsning och under sommaren införskaffat en rad nya spelare med NHL-erfarenhet.

Pratade med Markström någon timme efter slutsignalen i Bell Centre och det var en mycket glad, men också väldigt fokuserad, svensk målvakt som kommenterade sin insats.

För ett knappt år sedan hade jag ett långt samtal med Panthers general manager Dale Tallon här i Los Angeles i en periodpaus i Staples Center.

Då var Markström i farmarlaget i Rochester och spelade AHL-hockey, men Tallon visste naturligtvis redan då att han hade en blivande målvaktsstjärna i organisationen.

– Jacob har en obegränsad potential. Vårt enda problem nu är att hålla modet uppe på honom under den här säsongen i AHL, som är en form av inskolning för honom. Han kommer att bli en fantastisk NHL-målvakt, tålamod är det enda han behöver just nu.

Nu är Jacob Markström där.

Han är en hyllad NHL-målvakt.