Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

NHL:s egen neverending story

Varför vill ingen köpa Phoenix Coyotes?

Ja, det är frågan fansen i Arizona fortfarande grubblar över.

Den ena köparen efter den andra har hoppat av, då det är svårt att få till en bra överenskommelse med staden Glendale som äger arenan (Jobing.com Arena).

Nu har en ny spekulant dykt upp.

Greg Jamison, som fram till för ett år sedan var verkställande direktör för San Jose Sharks, leder en grupp investerare som tittar på möjligheten att köpa Coyotes av NHL, som är den nuvarande ägaren.

Inget formellt anbud har, enligt ESPN, lagts men Jamison lär ska vara den hetaste kandidaten att rädda klubben kvar i Phoenix.

Att NHL-ledningen hållit ut så här länge och inte flyttat laget redan beror på att Phoenix – med förortsstäderna Glendale och Scottsdale – är en av USA:s snabbast växande områden och här finns därför en betydande tv-marknad.

Under senaste året har två potentiella köpare hoppat av – först var det investeringsgruppen Ice Edge Holdings med kanadensiska intressen som vände i dörren och sedan gjorde Michael Hulsizer från Chicago tummen ner efter att ha granskat kalkylerna.

Allt talar nu för att Oliver Ekman-Larsson och hans lagkamrater får inleda säsongen med NHL som fortsatta ägare.