Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fullt godkänd NHL-debut av Krüger

Så har ännu en svensk debuterat i NHL.

Marcus Krüger fick hoppa med i leken direkt efter ankomsten till Chicago i början av veckan.

Ja, han hann bara med en matchuppvärmning onsdag förmiddag innan det var dags att byta om och spela sin första match i ligan.

Med nummer 16 på ryggen klev Marcus in bland de stora grabbarna i onsdags kväll när Blackhawks tog emot Florida och vann med 4-0.

Jag såg delar av matchen på tv, försökte ha koll på toppmötet mellan Detroit och Vancouver samtidigt.

Men när matchen i Detroit var slut hann jag se det mesta av tredje perioden i United Center och Krüger klarade sig alldeles utmärkt.

Han gjorde huvuddelen av sina byten som center mellan Troy Bouwer och Bryan Bickell.

Att djurårdaren är en smart spelare råder inget tvivel om. Och han vek inte undan när det hettade till, vilket är ett gott tecken. Marcus stod upp när det blev lite gruff kring Floridakassen på slutet av matchen och knuffades med Panthersbacken Mike Weaver.

Samme Weaver tog Marcus tag i och höll fast under slutminuterna, vilket resulterade i svensken första utvisning i NHL. Men det var ingen fara, det återstod bara någon minut och Chicago ledde med 4-0.

Krüger kommer in i laget vid ett bra tillfälle, då man har två ordinarie forwards – Patrick Sharp och Dave Bolland – skadade.

Viktor Stålberg fick ta Sharps plats i förstakedjan intill Jonathan Toews och Patrick Kane och gjorde det galant. Trion svarade för fem poäng och Viktors 2-0-mål var en läckerhet, där alla tre var inblandade.

Kruger spelade i 11:37 minuter och hade ett skott på mål.

Han hann också göra något byte med Tomas Kopecky, Ryan Johnson och Jake Dowell.

Fullt godkänd debut, alltså.

FOTNOT. Chicago draftade Marcus Krüger i femte rundan (nr 149) vid NHL-draften 2009 och skrev ett treårskontrakt med honbom förra sommaren. Han var utlånad till Djurgården den här säsongen, där han på 50 matcher producerade 35 poäng, 6 mål och 29 assist. Han var plus 12.