Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Därför ringde Dougie till Loui efter smällen

För en dryg vecka sedan – tisdagen den 15 mars – kolliderade Loui Eriksson, Dallas, med San Joses svenske backklippa, Douglas Murray.

Dougies vänstra axel träffade Erikssons huvud med en lättare hjärnskakning som följd.

Det var en olycklig Douglas Murray som lämnade Dallas den tisdagskvällen för att flyga med laget hem till norra Kalifornien.

Han försökte ringa Loui för att höra hur det var med honom utan att lyckas få kontakt.

– Jag fick tag på Loui dagen efter och vi pratades vid. Jag ville bara försäkra mig om att han var okej och än en gång betona att det absolut inte var min mening att träffa hans huvud med axeln. Det var olyckliga omständigheter, som spelade in. Loui lutade sig framåt precis när vi åkte ihop. Jag siktade siktade inte på hans huvud utan sträckte fram klubban mot pucken, säger Dougie när vi står i San Joses omklädningsrum efter torsdagskvällens 4-3-förlust mot Kings i Staples Center.

Loui Eriksson missade två matcher, men var tillbaka och spelade för Dallas i onsdags när Anaheim kom på besök till Texas.

– Jag blev glad när jag såg att han var tillbaka och spelade nu i veckan, säger Douglas Murray.

Killarna spelade ju som bekant OS tillsammans i Tre Kronor i Vancouver för ett år sedan.