Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Den här OS-drömmen kan sluta illa

World Hockey Summit i Toronto är över och många intressanta diskussioner fördes om aktuella ämnen.

En sak står klar – NHL:s medverkan vid OS i ryska Sochi 2014 är osäker. Väldigt osäker, skulle jag vilja säga.

NHL-bossen Gary Bettman ville inte lämna några garantier alls för att ligan gör ett två veckor långt stopp och släpper spelarna till olympiska spelen den här gången.

Något man gjorde till OS i Nagano (1998), Salt Lake City (2002), Turin (2006) och Vancouver (2010)..

Bettman menar att klubbägarna inte är speciellt glada över att ”stänga ner” ligan under två-tre veckor för att släppa iväg spelarna. Att man inte har någon ekonomisk vinning av OS-medverkan eller kontroll över hockeyturneringen är andra faktorer som spelar in.

Gissar att det också spelar in att spelen 2014 går så många tidszoner bort, så att fansen i USA och Kanada får svårt att följa matcherna.

Sedan hänvisar NHL också till att nästa år planerar man för World Cup igen, försäsongsturneringen i slutet av augusti och början av september där NHL är med och arrangerar och delar på intäkterna.

Om NHL-ledningen använder medverkan i Sochi som påtryckningsmedel för att få till stånd ett avtal om spelarövergångar med det ryska hockeyförbundet kan man bara spekulera om.

Men att ha med NHL-spelarna till OS 2014 borde vara en självklarhet. Inte minst med tanke på hur lyckad OS-hockeyn var i Vancouver senast.