Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Blir han tredje länken med Sedinarna?

Vancouver har skrivit kontrakt med Raffi Torres, 29, som förrra säsongen spelade i Columbus och Buffalo.

Man fick honom att skriva på ett ettårskontrakt för en miljon dollar, vilket verkar vara ett billigt pris om Torres håller sig frisk i vinter.

Kanske får han chansen att vara tredje länken i Canucks förstakedja med Henrik och Daniel Sedin.

Alex Burrows har som bekant opererat ena axeln och väntas bli borta till sent i höst. Då är frågan om coachen Alain Vigneault sätter Mikael Samuelsson på högerkanten i Sedinkedjan eller om han testar Torres.

Det kan ge bättre balans i anfallet, då ”Samme” kan vara kvar i andrakedjan tillsammans med Ryan Kesler och Mason Raymond.

XXX

Apropå Vancouver – debatten om vem som ska vara lagkapten kommande säsong är igång igen.

Precis som jag skrev tidigt i somras kan det bara bli ett namn – Henrik Sedin.

Han har redan varit assisterande lagkapten och är med sin stjärnstatus (vinnare av både Art Ross Trophy och Hart Memorial Trophy) en ledare på isen och även i omklädningsrummet.

Experimentet med målvakten Roberto Luongo är över, det var ett misstag av flera skäl. Det viktigaste – man kan inte ha en målvakt som lagkapten, då denne inte får röra sig över hela isen och prata med domaren. Och kanske lika viktigt – hur ska en målvakt som blir utbytt efter att ha släppt in tre mål under den första perioden kunna heja på sina lagkamrater där han sitter och surar i båset?

Nej, just det. Det funkar inte.

Vilket nu också Canucks tränarteam och klubbledning lärt sig.

På kanadensiska hemsidor skriver fans att Ryan Kesler är ett alternativ?

Sorry, det är han inte. Inte i dagsläget. Om tre-fyra år möjligtvis. Om han ändrar sin attityd lite och blir populärare bland sina lagkamrater, så kan den duktige tvåvägscentern ligga bra till när Henke tackar för sig.