Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lagen som floppat i NHL i vinter

Nio poäng från en slutspelsplats.

Anaheim ser ut att missa Stanley Cup och det är en gåta. Eller ett bevis på den allt tuffare konkurrensen i lönetakets NHL. Välj vilket.

Det återstår bara tio matcher för Ducks och efter tisdagskvällens 3-1-förlust i Calgary – ett lag man måste förbi för att nå play off – och mörkret är på väg att lägga sig över mästarna från 2007.

Hur kunde det bli så här? Ja, både fans och spelare undrar. Man har trots allt Scott Niedermayer som grundbult i försvaret, Jonas Hiller har klivit fram som en av ligans bättre målvakter och framåt finns OS-guldmedaljörerna Ryan Getzlaf och Corey Perry, silvermannen Bobby Ryan (USA) och den finländska bronsduon Teemu Selänne och Saku Koivu.

Plus en del andra hyfsade namn – Lubomir Visnovsky, Jason Blake, till exempel.

Men svaret på frågan är nog detta: det är kvaliteten på killarna i andra- och tredje backparet samt tredje- och fjärdekedjan som avgör slagkraften i ”det nya NHL”.

Och där har Anaheim inte haft tillräckligt bra spelare, helt enkelt. Plus att man varit rätt skadedrabbade.

XXX

Andra lag som säkert också ställer sig frågan hur det kunde blir så här:

x DALLAS: Tränarbytet, där Dave Tippett ersattes av Marc Crawford blev inte lika lyckat som ledningen hade hoppats. Stars ser också ut att missa vårens hockeyfest.

x MINNESOTA: Gänget utan superstjärnor, men med en trogen och stor publik (400 utsålda matcher i rad) hamnar också i diket denna vinter.

x COLUMBUS: Slutspel ifjol, bottenkänning i år. Hur länge orkar Rick Nash gneta på i skuggan av den stora scenen?

x St. LOUIS: Andy Murray fick gå från tränarjobbet och det här var säsongen när unga, lovande Blues skulle ta nästa steg. Det blev ett steg bakåt istället, trots dubbelsegern över Detroit i Globen under premiärhelgen i oktober.

x NEW YORK RANGERS: På tal om att orka, hur kul är det för Henrik Lundqvist att slita kväll efter kväll utan speciellt mycket hjälp? Som tur är har Rangers Manhattan som hemmaort och Madison Square Garden som hemmaarena. Det är den bästa trösten i världen om man är NHL-proffs och laget svajar omkring utan riktig identitet.

x TAMPA BAY: Hade trott att de skulle göra bättre ifrån sig, men Lightning tände aldrig riktigt till i vinter. Fast Steven Stamkos har varit fantastisk, förstås. Det är mer än vad man kan säga om Vincent Lecavalier.