Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför har Crosby svårt för Zäta

Sidney Crosby tappade humöret och crosscheckade Henrik Zetterberg i samband med slutsignalen i Detroit natten till i dag.

Inte bara en gång, utan fyra.

Crosby var inte bara förbannad över att hans Pittsburgh förlorat med 3-1. Nej, det var han ego som hade fått sig en törn för Zäta hade gjort det igen – wiped him out.

Tillsammans med backparet Nicklas Lidström och Brian Rafalski stoppade Red Wings svenske centerstjärna Crosby från att göra en enda poäng när Penguins för första gången sedan Stanley Cupfinalen i juni kom tillbaka till Joe Louis Arena.

Och ni minns hur Zetterberg satt som ett klister på ”Sid the Kid” under finalserien ifjol. Klart att Crosby blev frustrerad när han än en gång inte kom någon vart mot Zäta och duon Lidström/Rafalski.

Att sedan Zäta, trots sin defensiva uppgift att stänga alla framfartsvägar för Crosby, hann med att göra två mål och spela fram till ett tredje blev förstås för mycket för Penguins lagkapten att ta.

Han gav sig på Zetterberg.

Zäta var lika smart efter matchen som han var på isen den här kvällen och viftade bort bråket som ”en grej i stridens hetta”.

Att han inte ens blir iiriterad över Crosby attack gör säkert Pittsburghstjärnan än mer uppretad.

Vore kul om de här två lagen möts på nytt i Stanley Cup, men det är väl för mycket att önska med tanke på att de drabbat samman under de två senaste finalserierna och vunnit var sin Stanley Cup.