Västerås Niclas Lehmann knockas blodig efter tackling i Boden Foto: Hockeyettan PlayVästerås Niclas Lehmann knockas blodig efter tackling i Boden Foto: Hockeyettan Play
Västerås Niclas Lehmann knockas blodig efter tackling i Boden Foto: Hockeyettan Play
Västerås Niclas Lehmann knockas blodig efter tackling i Boden Foto: Hockeyettan PlayVästerås Niclas Lehmann knockas blodig efter tackling i Boden Foto: Hockeyettan Play
Västerås Niclas Lehmann knockas blodig efter tackling i Boden Foto: Hockeyettan Play
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Blodiga överfallet - vårdas i tio minuter

Publicerad

För fem dagar sedan var Boden HF:s Albin Eklund inblandad i en jätteskandal.

I dag kom Eklund igen att hamna i hetluften - efter en tackling på Niclas Lehmann som medförde att Västerås stjärnforward knockades blodig och blev liggande på isen i tio minuter - SVT-profilen Marie Lehmanns son bars sedan ut på bår.

– Det där måste bort från svensk hockey, säger Västerås tränare Thomas Paananen till NSD.

Norrderby i Piteå för fem dagar sedan och topplaget Piteå ställdes då mot Hockeyettan-nykomlingen Bodens HF som övertygat under sin första säsong i serien. 

Men de senaste matcherna har Boden hamnat i rampljuset av en helt annan anledning.

I torsdags, i toppmötet med Piteå, kom nämligen lagets forward Albin Eklund att ligga bakom skandalscenerna när hemmalagets målvakt Joel Vännström under en periodpaus attackerades bakifrån och föll till isen där han slog sig så illa att han ådrog sig hjärnskakning - och spydde på vägen av isen. 

Efterspelet från den matchen blev också infekterat då källor på plats i LF arena menade att Bodens tränare Petter Lasu Nilsson beordrat Eklund att utföra attacken på Vännström.

 

LÄS MER: Petter Lasu Nilsson i nytt bråk: "Jag mår illa"

 

Nya skandalscener - Lehmann ut på bår

I dag, bara fem dagar efter matchen i Piteå, kom Bodens spelare Albin Eklund att återigen kliva rejält över gränsen.

Med mindre än minuten spelad av matchen mot klassikerlaget VIK Västerås HK tog Niclas Lehmann in pucken offensivt för sitt Västerås när Albin Eklund tacklade Lehmann mot huvuden.

Tacklingen tog så pass illa att Lehmann knockades blodig och blev liggande helt orörlig i tio minuter innan han till slut kunde rullas ut från isen på bår. 

"Har sett tacklingen nu. Den är otroligt ful. Rakt mot huvudet." skriver Johansson.

"Hör inte hemma i svensk hockey"

Thomas Paananen, tränare i Västerås, träffade NSD efter matchen för att prata om incidenten. Han är kritisk till tacklingen och menar att det inte hör hemma i svensk hockey.

– Fy fan. Jag känner att bilderna talar sitt tydliga språk. Det där måste bort från svensk hockey, det är andra gången den här säsongen vi åker på något sånt där. Den är solkart från blinde side. Det ska bort. Det där ska bara bort. Det är så tråkigt, säger han till NSD.

Hur skulle du beskriva det i stället?

– Jag känner bara att det där inte hör hemma i svensk hockey. Vi har pratat om det. Efter 28 sekunder, liksom? Kom igen. Den är inte snygg. Det tycker ingen som ser bilderna. Jag tycker att det ska bort från svensk hockey, säger VIK-tränaren Thomas Paananen som också säger att hans spelare fick föras till sjukhus efter tacklingen.

Fredrik Hetta, forward i Västerås, är också kritisk till tacklingen. Hetta var snabbt framme hos Lehmann efter smällen och berättar att han låg medvetslös.

– När man åkte fram till honom var det jävligt mycket blod. Jag hoppas bara det går bra med honom nu

Enligt NSD är ett beslut taget i frågan gällande Lehmann. NSD:s reporter Henrik Danielsson skriver att Lehmann får följa med sitt lag hem, men att han befaras ha fått en hjärnskakning.

https://twitter.com/HerrDanielsson/status/962767974905020417

Se hela matcher och höjdpunkter från Hockeyettan här. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag