Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blodiga överfallet - vårdas i tio minuter

Västerås Niclas Lehmann knockas blodig efter tackling i Boden Foto: Hockeyettan Play
Västerås Niclas Lehmann knockas blodig efter tackling i Boden Foto: Hockeyettan Play
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

För fem dagar sedan var Boden HF:s Albin Eklund inblandad i en jätteskandal.

I dag kom Eklund igen att hamna i hetluften - efter en tackling på Niclas Lehmann som medförde att Västerås stjärnforward knockades blodig och blev liggande på isen i tio minuter - SVT-profilen Marie Lehmanns son bars sedan ut på bår.

– Det där måste bort från svensk hockey, säger Västerås tränare Thomas Paananen till NSD.

Norrderby i Piteå för fem dagar sedan och topplaget Piteå ställdes då mot Hockeyettan-nykomlingen Bodens HF som övertygat under sin första säsong i serien. 

Men de senaste matcherna har Boden hamnat i rampljuset av en helt annan anledning.

I torsdags, i toppmötet med Piteå, kom nämligen lagets forward Albin Eklund att ligga bakom skandalscenerna när hemmalagets målvakt Joel Vännström under en periodpaus attackerades bakifrån och föll till isen där han slog sig så illa att han ådrog sig hjärnskakning - och spydde på vägen av isen. 

Efterspelet från den matchen blev också infekterat då källor på plats i LF arena menade att Bodens tränare Petter Lasu Nilsson beordrat Eklund att utföra attacken på Vännström.

 

LÄS MER: Petter Lasu Nilsson i nytt bråk: "Jag mår illa"

 

Nya skandalscener - Lehmann ut på bår

I dag, bara fem dagar efter matchen i Piteå, kom Bodens spelare Albin Eklund att återigen kliva rejält över gränsen.

Med mindre än minuten spelad av matchen mot klassikerlaget VIK Västerås HK tog Niclas Lehmann in pucken offensivt för sitt Västerås när Albin Eklund tacklade Lehmann mot huvuden.

Tacklingen tog så pass illa att Lehmann knockades blodig och blev liggande helt orörlig i tio minuter innan han till slut kunde rullas ut från isen på bår. 

"Har sett tacklingen nu. Den är otroligt ful. Rakt mot huvudet." skriver Johansson.

"Hör inte hemma i svensk hockey"

Thomas Paananen, tränare i Västerås, träffade NSD efter matchen för att prata om incidenten. Han är kritisk till tacklingen och menar att det inte hör hemma i svensk hockey.

– Fy fan. Jag känner att bilderna talar sitt tydliga språk. Det där måste bort från svensk hockey, det är andra gången den här säsongen vi åker på något sånt där. Den är solkart från blinde side. Det ska bort. Det där ska bara bort. Det är så tråkigt, säger han till NSD.

Hur skulle du beskriva det i stället?

– Jag känner bara att det där inte hör hemma i svensk hockey. Vi har pratat om det. Efter 28 sekunder, liksom? Kom igen. Den är inte snygg. Det tycker ingen som ser bilderna. Jag tycker att det ska bort från svensk hockey, säger VIK-tränaren Thomas Paananen som också säger att hans spelare fick föras till sjukhus efter tacklingen.

Fredrik Hetta, forward i Västerås, är också kritisk till tacklingen. Hetta var snabbt framme hos Lehmann efter smällen och berättar att han låg medvetslös.

– När man åkte fram till honom var det jävligt mycket blod. Jag hoppas bara det går bra med honom nu

Enligt NSD är ett beslut taget i frågan gällande Lehmann. NSD:s reporter Henrik Danielsson skriver att Lehmann får följa med sitt lag hem, men att han befaras ha fått en hjärnskakning.

https://twitter.com/HerrDanielsson/status/962767974905020417

Se hela matcher och höjdpunkter från Hockeyettan här. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!