Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blir otroligt irriterad – jag tappar det då”

Foto: TV4

Att vinnarskallen Peter Forsberg är en exceptionellt dålig förlorare är vida känt.

Något hustrun Nicole får erfara under parets löprundor.

– Jag blir så otroligt irriterad. Jag tappar det, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

I över tio år har det äkta paret Peter Forsberg och Nicole Nordin även varit affärspartners.

Jobbet har tagit dem till Schweiz, där de sen ett par år tillbaka, bor tillsammans med sina tre barn. Tillsammans har de bland annat investerat i skoföretaget Inuikii, som har sitt huvudkontor i Zürich.

I TV4:s Nyhetsmorgon berättar de om arbetslivet och varför de längtade bort från Stockholm.

– En del av att vi har landat i Schweiz har varit att vi fått mer struktur och ordning. I Stockholm handlade det mest om att överleva. Nu är vi lugnare, säger Nicole Nordin.

Peter Forsberg hade långt tidigare börjat investera i just skor och den så kallade ”Foppa-toffeln” blev omåttligt populär i Sverige. Men det var Nordin som nosade upp Inuikii.

– Nicole hittade det här märket på en mässa. Det bara lös i ögonen på henne när hon kom hem sen. Det var som när jag vann OS-guld, säger Forsberg.

Den svenske hockeyikonen vann dubbla OS- och VM-guld samt Stanley Cup vid två tillfällen. Under sin extremt framgångsrika karriär gjorde han sig också känd som en extrem vinnarskalle och dålig förlorare.

Forsberg: ”Blir så otroligt irriterad”

Något som verkar hänga i.

För Nicole Nordin är morgnarnas löpturer en viktig start på dagen. Men för Forsberg verkar de mest vara sammanknippade med ångest.

– Jag är en morgonmänniska, så det passar mig perfekt. Jag brukar springa, sen fixa frukost och sen väcka Peter vid halv åtta. Men snart får jag kanske sova i källaren så att jag inte råkar väcka någon när jag stökar runt, säger hon.

– Men du kämpar på bra med löpningen, säger Nordin i Nyhetsmorgon.

Peter Forsberg muttrar tillbaka:

– Jag gillar inte att springa med henne för hon är så mycket bättre. Jag blir så otroligt irriterad när hon springer ifrån mig. Varje gång. Det är extra frustrerande. Jag tappar det då, säger Forsberg och avslutar:

– Nicole brukar säga att jag är 98 procent superbra, två procent psycho. Jag saknar att vara där just när det gäller, en OS-final eller Stanley Cup, just att få vinna. När man går och lägger sig efteråt på kvällen, det finns inget bättre.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.