Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om svenska jättetalangen till JVM

”De är tvungna att bära Sverige i JVM”
Foto: TOMI HÄNNINEN / NEWSPIX24 BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Lucas Raymond är en av världens största odraftade talanger.

Men hälsan höll talangen från spel i de två träningsmatcherna inför JVM.

Nu lämnar förbundskapten Tomas Montén besked inför premiären mot Finland.

– Tanken är att han ska spela. 

Prinskorven och köttbullarna som fanns kvar efter julafton är uppätna, alla julklappar öppnade och Kalle Anka nu ett minne blott i 363 kommande dagar.

I stället väntar nu nästa svenska jultradition då JVM på annandag jul inleds med ett nordiskt rivalmöte. 

Ett revanschstörstande Sverige ställs mot regerande mästarna Finland i öppningsmatchen av årets mästerskap, och redan under första dagen kommer alltså det stora testet i gruppspelet för svensk del. 

Och Sverige får ett välkommet tillskott i matchtruppen till premiären då Frölundas supertalang Lucas Raymond fått klartecken att spela efter sina hälsoproblem som hållit honom utanför truppen i de två träningsmatcherna innan JVM.

– Tanken är att han ska spela, säger förbundskapten Tomas Montén.

Känns det viktigt att ha med honom direkt från start?

– Det känns viktigt att ha med alla spelare så klart. Men det är så klart bra att han är redo då det varit ett frågetecken. Han har inte spelat på ett tag så det är bra för honom att få komma i gång direkt.

Lucas Raymond kommer att bli en viktig spelare för Sverige då talangen är en av få offensiva spetsar i truppen. Och 17-åringen har redan hunnit visa framfötterna på landslagsnivå, då han i våras var en framträdande spelare i Småkronorna som vann U18-VM guld i Örnsköldsvik efter att just Raymond avgjort finalen mot Ryssland i förlängning och då fullbordat sitt hattrick.

Däremot står det klart att Albin Eriksson missar premiären. Landslagets presschef Anders Feltenmark säger till TT att Eriksson ”inte är riktigt kry” och därför inte kommer till spel.

Juniorkronorna söker i år revansch efter förra årets mästerskap där laget åkte ut redan i kvartsfinal mot Schweiz efter ett fiasko som då skapade stora rubriker.

David Gustafsson, som var med i laget då, minns den förlusten med bitterhet.

– Jag var med förra året när vi åkte ut i kvartsfinal och jag ska hjälpa till att vara redo när slutspelet börjar. Det var inte kul att åka ut då, säger han i en tidigare intervju med SportExpressen och fortsätter om tankarna inför årets mästerskap: 

– Extremt revanschsugen. Det tror jag alla som var med förra året är. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.