Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Benen bara försvann under mig – blev rädd”

Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: FRISK ASKER

Sune Bergmans hälsotillstånd har försämrats. 

Det sätter stopp till tränarkarriären. 

– Benen bara försvann under mig, jag blev rädd, säger 67-åringen till Aftonbladet.  

Det var lokaltidningen Halden Arbeiderblad som först rapporterade om att tränarprofilen hade drabbats av en stroke. Men så allvarligt var det inte. I en intervju med Aftonbladet säger Sture Bergman att det var mer likt ett ryggskott. 

– Det var så jobbigt att jag inte kunde gå eller åka skridskor och då kan jag inte jobba. Jag var ute i skogen och gick när jag föll ihop och jag förstod inte alls vad som hände, men efter att ha suttit tio minuter på en stubbe kunde jag ta mig hem, säger Sune Bergman.

Förra säsongen skulle legendaren ha tränat Sundsvall i division 2, men så blev det inte. 

Ett virus i magen och tarmarna satte stopp. 

”Den tiden är över”

Nu har han alltså blivit sjuk igen och tvingats bryta sitt tvåårskontrakt med norska Comet. 

– Det känns avlägset med något mer tränarjobb i det här läget. Som det känns nu blir det inget mer hockeyjobb och att den tiden är över, jag kommer ju inte ur sängen just nu, säger Bergman. 

Våren 2019 tog han över Vita Hästen inför kvalserien och räddade då kvar Norrköping-klubben i hockeyallsvenskan. 

Sune Bergman har även tränat HV71 i fyra säsonger och Leksand i två säsonger. 1995 ledde han HV71 till SM-guld, vilket var den första i klubbens historia. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.