Beliavski åtalad för grovt rattfylleri

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Björn Lundberg
Foto: Ulf Ryd

Alexander Beliavski körde med alkohol i blodet.

Nu åtalas hockeyprofilen för grovt rattfylleri, skriver SVT Västerbotten.

– Det är en personlig tragedi för en stor hockeyprofil, har Björklövens vd Joakim Gustafsson tidigare sagt.

Det var i vintras som Alexander Beliavski, J20-tränare i Björklöven, ertappades med 1,48 promille alkohol i blodet då han var på väg till en hockeymatch.

Nu har den förre Björklövenspelaren åtalats för grovt rattfylleri, skriver SVT Västerbotten.

– Det är en personlig tragedi för en stor hockeyprofil och en betydelsefull person i Björklövens historia. Vi kommer att stötta Alexander som person men tar kraftfullt avstånd från hans agerande, har Björklövens vd Joakim Gustafsson tidigare sagt.

Beliavski: "Vill be alla om ursäkt"

Den 53-årige hockeyprofilen kom till Björklöven från den lettiska storklubben Dynamo Riga i början av 90-talet. Sen följde en kortare sejour i Frölunda, innan han återvände tillbaka till Västerbotten och Umeå.

Den lettiske forwarden gjorde tio säsonger i den gröna tröjan och var en stor publikfavorit under sina år i klubben. Poängmaskinen gjorde 180 poäng på 144 matcher i hockeyallsvenskan och 239 poäng på 146 matcher i division ett.

Alexander Beliavski har tidigare uttryckt sig ångerfullt angående rattfyllan.

– Jag vill be alla i och runt Björklöven om ursäkt för det jag har gjort. Det sista jag vill vara är en belastning för den förening som betyder så mycket för mig, har han tidigare sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.