Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bakslaget: Kan stoppa NHL-spelarna från OS

Foto: BOB FRID / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / JEAN-YVES AHERN-USA TODAY SPORTS SIPA USA

Coronasmittan skenar i NHL-klubben Ottawa Senators.

Nu kan OS i februari vara i fara för stjärnorna i NHL.

”Om matcher fortsätter skjutas upp så är det så klart en möjlighet”, menar TSN-reportern Pierre LeBrun.

SportExpressen har tidigare rapporterat om inställda matcher i NHL till följd av ett coronautbrott i det kanadensiska laget Ottawa Senators.

I och med coronautbrottet riskerar nu de olympiska spelen att bli helt utan NHL-spelare.

Tio spelare och en tränare smittade

Ottawa Senators, med bland andra svensken Erik Brännström i laget, har hittills fått tre av sina kommande matcher uppskjutna på grund av smittan. ESPN-reportern Kristen Shilton skriver på Twitter att det handlar om tio spelare och en tränare i Ottawa som i nuläget ska vara smittade av corona.

Pierre LeBrun, reporter på The Sports Network i Kanada, skriver att NHL har till och med den 10 januari på sig att meddela om man tänker välja bort deltagande för NHL-spelare i OS eller inte. Pierre LeBrun menar att om fler matcher blir uppskjutna de kommande två månaderna så finns det möjlighet att de spelare som spelar i NHL kommer att lysa med sin frånvaro när OS i Peking drar i gång i februari.

I september meddelade det internationella ishockeyförbundet att man, till skillnad från OS 2018, kommer att släppa i väg sina NHL-spelare för att delta i OS i Peking. Något som togs emot med glädje hos de svenska spelarna.

Nu återstår det alltså att se hur det blir med svenskarna och de övriga spelarna i Nordamerika, om det blir spel i OS eller ej.

https://twitter.com/kristen_shilton/status/1460324164464779267?s=20https://twitter.com/PierreVLeBrun/status/1460319235360575493?s=20

LÄS MER: Glädjen efter beskedet: ”Jag kommer tacka ja” 

LÄS MER: Covid tvingar NHL ställa in matcher 

Ny seger i för Tre Kronor i Karjala Cup

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.