Bajenfesten - 8000 i publiken på Hovet

Publicerad
Uppdaterad
När division 2-laget Bajen Fans IF klev in på isen kokade Hovet över.
8 000 fanatiska supportrar samlades för att stötta laget i deras hjärtan.
- Vi visar att vi är laget för supportrarna, av supportrarna, säger Bajenspelaren Anders Lusth.
I torsdags gästades Djurgården av HV 71 på Hovet. En kritisk match för laget i kampen om en slutspelsplats, en kamp om överlevnad i Elitserien. Då fanns 6429 personer på plats.
I går tog Bajen Fans emot MB Hockey i Alltvåan. Då fanns 8 094 fanatiska åskådare på plats.
- Det är jäkligt mäktigt att komma ut där, säger Anders Lusth.
Aldrig förr har en sådan folkfest skådats i division 2. Årets brakfest, Bajenkvällen, nådde nya höjder i år igen.

Hovet fullsatt

Spelare som är vana vid att spela framför några hundra trogna supportrar mötte nu synen av en fullsatt Hovet som exploderade.
- Man försökte bara tänka bort allting, pressen och folkmassan, säger Lusth.
Det är en saga som har sin begynnelse i klubbens mörkaste stund.
2008 begärdes Hammarby hockey i konkurs.
Samtidigt föddes klubben Bajen Fans som sedan dess har klättrat raka vägen från division 4 till division 2.
Då startade även traditionen med Bajenkvällen, en fest som stadigt vuxit sig större och blivit årets höjdpunkt för Söderlaget.
- Det är klart att det är det är det, men om varje match ska bli så här får vi nog klättra lite mer i divisionerna, säger Anders Lusth.

Bitter förlust

Trots det har Bajenspelaren svårt att glädjas fullt ut. 1-3 förlusten lämnar en bitter eftersmak i munnen. Något som inte ens kärleken från en hel förening kan radera.
- Men det är en klar tia i stämning en kväll som denna, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag