Avslöjar nya lyxköpet: ”Present till mig själv”

Jättetalangens hyllning till stjärnorna.
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN

Rasmus Dahlin, 21, skrev nyligen på ett monsterkontrakt med Buffalo Sabres.

157 miljoner kommer att leta sig in på kontot.

Och han har redan gjort ett rejält köp – en ny Mercedes AMG GT.

– Jag och min bror är väldigt intresserade av bilar, så det var en liten present till mig själv, säger han till Göteborgs-Posten. 

Tre år har gått sedan han valdes som nummer ett i NHL-draften. Sedan dess har förväntningarna varit enorma på 21-åringen. Men han har levererat, trots att laget under långa perioder har haft problem.

Hittills har han spelat 197 matcher i världens bästa hockeyliga och gjort 18 mål och 89 assist. Klubbledningen tror mycket på honom – nu ska han leda laget in i framtiden.

”Många diskussioner ”

Dahlins nya kontrakt ger honom 157 miljoner kronor fördelat på tre år. Och efter det väntar förmodligen de riktigt stora pengarna. Det tredje kontraktet brukar vara NHL-stjärnornas längsta och det med högst årslön. Nyligen blev det officiellt att Mika Zibanejad får 600 miljoner för åtta år av New York Ranges.

– Det blev bra, till slut! Vi hade många diskussioner fram och tillbaka, men det här var det som passade mig, säger Dahlin till Göteborgs-Posten.

– Det har aldrig varit snack om att lämna klubben. Absolut inte! Vi pratade om hur långt kontraktet skulle vara. Om framtid. Just ett brokontrakt på tre år var det som både jag och Buffalo strävade efter.

Den här gången fick Dahlin alltså nöja sig med en årslön på drygt 52 miljoner kronor.

Köpte drömbilen

Så, vad gör 21-åringen med miljonerna? I intervjun med Göteborgs-Posten berättar han att han har förverkligat en dröm. I garaget hemma i Sverige står en ny Mercedes AMG GT. En riktig lyxbil med V8-motor.

– Det är en sån bil som jag har drömt om länge! Jag och min bror är väldigt intresserade av bilar, så det var en liten present till mig själv! Det är nu på senare år som jag haft en möjlighet att köpa bilar och det är då som vi pratat mycket om det, säger Dahlin.

”Dem alla pratar om”

Mika Zibanejad svarar på tre snabba frågor om OS och Tre Kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.