Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avgår efter bråket: ”Skadar inte bara mig”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Bara några dagar inför det extra årsmötet i hockeyettan väljer den kritiserade ordföranden Ronnie Glysing att avgå, uppger Aftonbladet.

Det bekräftar också Glysing för TT.

– Det är bäst för hockeyettan, säger han.

Under hösten har hockeyettan skakats av interna konflikter sedan Boden och Karlskrona inte accepterat ligans tv-avtal som bland annat ledde till bojkott av matcher.

Till slut fick majoriteten av klubbarna nog och begärde ett extrainsatt årsmöte för att rösta bort ordföranden Ronnie Glysing.

I stället lämnar han själv.

– Jag har meddelat styrelsen i dag att jag lämnar mitt uppdrag som ordförande i hockeyettan med omedelbar verkan, säger han till TT.

– Anledningen är att jag anser det bäst för hockeyettan och hockeyettans medlemmar då de här negativa skriverierna och personangreppen mot mig inte bara skadar mig som person utan också hockeyettan, alla våra samarbetspartner och svensk ishockey. Det vill inte jag fortsatt medverka till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.