Foto: DAVID W CERNY / REUTERS BILDBYRÅNFoto: DAVID W CERNY / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: DAVID W CERNY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Totalsågar Finland: ”Oärligt och fegt”

Publicerad

Finland förnedrade Kanada i hockey-VM.

Nu attackerar den kanadensiska backstjärnan Aaron Ekblad Finland.

– De spelar oärligt och fegt, säger han till TSN.

Samtidigt avslöjas Ekblads märkliga löneutspel - mitt under matchen.

Tungviktsmötet blev en ren och skär utklassning.

Finland tog en viktig 5-1-seger, klev om Kanada i grupp B och skuggar nu USA i tabellen.

– Än en gång var vi väldigt bra förberedda. När ”special teams” (powerplay och boxplay) och målvaktsspelet fungerar på det här sättet kan det se ut så här. En fin insats, säger förbundskaptenen Lauri Marjamäki till C More enligt Yle.

Ekblad: ”Jag tycker det är fegt”

Kanadas backstjärna Aaron Ekblad:

– Vi misslyckades med att spela vårt spel. Vi gjorde det kanske lite svårare för oss nu, men det är en lång turnering. Vi har ett grymt bra lag, som pallar för trycket. Vi måste bara spela bättre i nästa match, säger han i TSN enligt Yle

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

 

Sedan fick Aaron Ekblad en fråga om de kanadensiska utvisningarna och då såg den 22-åriga Florida Panthers-stjärnan rött.

Han gick direkt till frän attack mot de finska spelarna.

– Det är så klart viktigt att spela disciplinerat, men jag tror jag talar för de flesta hockeyspelare när jag säger att filmningar inte hör till sporten. Jag tycker att det är fegt. Och det är alltid tufft att möta en motståndare som spelar oärligt, säger Aaron Ekblad som utsågs till årets rookie i NHL 2015.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

 

TSN: Du verkar frustrerad, är det din utvisning för tripping som du syftar på?

– Det kan du säkert lista ut själv.

https://twitter.com/mtvjaakiekko/status/995388497149284358

Savinainen avslöjar Ekblads löneutspel

Veli-Matti Savinainen, som är den som anklagas för att filma (se klippet ovan), var hade en tydlig uppgift i matchen: Att reta gallfeber på Aaron Ekblad.

– Han började berätta för mig hur stor hans lön är, så..., säger Savinainen till Yle.

Aaron Ekblad tjänar enorma 65 miljoner kronor per säsong. Men utspelet drog inte in Veli-Matti Savinainen i något ordkrig med kanadensaren.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

– Det var nog han som stod för det verbala. Jag sa inte något till honom. Han bara tappade det, säger KHL-forwarden med ett skratt.

Finland möter Tyskland under söndagskvällen i sin näst sista gruppspelsmatch. Sedan avslutar de med gruppfinal mot USA.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag