Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arto Blomstens ilska: "Beter sig riktigt illa"

Blomsten riktade en känga till publiken under matchen mellan Finland och Tyskland.
Foto: Lennart Rehnman
Komarov gör 2-0 till Finland.
Foto: Anatoly Maltsev / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Finland trummar på sportsligt i hockey-VM. Men den finska publiken fick kritik av TV4:s expert Arto Blomsten.

Detta efter att Antti Pihlström och Korbinian Holzer visats ut efter ett gruff.

– Ni ska veta vad som utspelar sig bakom Holzer i utvisningsbåset. Jag tycker att den finska publiken beter sig riktigt illa skulle jag vilja säga, sa Blomsten i tv-sändningen.


Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Seger med 6-2 mot Vitryssland i premiären och nu 4-1 i den sista perioden mot Tyskland. På isen ser det bra ut för Finland.

Men de finska fansen får kritik för sitt uppförande på läktarna av TV4:s expert Arto Blomsten.

"Den finska publiken beter sig riktigt illa"

Efter att finländaren Antti Pihlström och tyske Korbinian Holzer bägge två hamnat i utvisningsbåset efter ett gruff var Blomsten upprörd.

– Ni ska veta vad som utspelar sig bakom Holzer i utvisningsbåset. Jag tycker att den finska publiken beter sig riktigt illa skulle jag vilja säga, säger Blomsten i TV4:s sändning.

Vad som utspelade sig fick tittarna dock aldrig någon närmare förklaring till.

Laine slog Jagrs rekord

Det var efter att Pihlström dragits ner av Korbinian som känslorna svämmade över och de två hamnade i ett tumult bakom mål. Korbinian drog på sig ett personligt straff, medan Pihlström tilldömdes dubbla tvåminutare.

I det efterföljande tyska numerära överläget krävdes det inte lång tid innan Tyskland kunde göra sitt första mål i matchen, men det hjälpte föga.

Till slut kunde nämligen Finland ta hem segern med 5-1 - efter två mål av Patrik Laine som därmed slog Jaromir Jagrs poängrekord för B-juniorer i ett A-VM.


Följ alla matcher från hockey-VM direkt i TV4 Play

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.