Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s playoff-kung klar för SHL-klubb

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Daniel Olsson-Trkulja var AIK:s näst poängstarkaste spelare den gångna vintern.

Nu står det klart att 26-åringens fina säsong belönat honom med spel i SHL.

Det då han i dag presenterades som klar för Linköping HC.

– Det känns jättebra. Det känns riktigt kul att få komma till Linköping och göra sin första säsong i SHL, säger Olsson-Trkulja till klubbens hemsida.

41 poäng på 55 matcher. Daniel Olsson-Trkulja hade i fjol sin poängbästa säsong någonsin på hockeyallsvensk nivå.

Han var också i playoff-matcherna till SHL den starkaste poängproducerande forwarden för AIK när laget till slut fick se SHL-drömmarna krasas i den tredje och avgörande matchen mot BIK Karlskoga.

Nu står det klart att han blir nästa spelare att lämna AIK för Linköping till den kommande säsongen.

Fredrik Karlström presenterades tidigt av klubben, och i dag blev "Truckens" övergång officiell.

– Det känns jättebra. Det känns riktigt kul att få komma till Linköping och göra sin första säsong i SHL. Linköping är en bra klubb som jag har hört väldigt mycket gott om. Det är en bra möjlighet och jag ser fram emot att ansluta till laget i slutet av juli, säger han till klubbens hemsida.

Två spelare återstår innan truppen är komplett

– Vi är väldigt nöjda över att presentera Daniel som vårt senaste tillskott till truppen. Vi ser att han besitter egenskaper som kommer att bidra till vårat lag. Det känns helt klart spännande att se honom i SHL-miljö och vi hoppas att han ska ta ytterligare steg i sin utveckling, säger Fredrik Emvall, General Manager i klubben till lagets hemsida.

I och med dagens övergång så har Linköping nu två platser kvar i truppen, som är vigda för en back samt en forward. 

– Vi följer marknaden hela tiden och har ett par spår som vi jobbar på. Det känns svårt att svara på när någonting blir klart, men ambitionen är att ha truppen färdig när vi återsamlas den 31:e juli.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.