Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Adam Reideborn lämnar Ryssland – klar för Bern

Foto: TASS / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Adam Reideborn lämnar Ryssland. 

Nu är målvakten klar för schweiziska Bern, som Expressen tidigare avslöjat. 

Adam Reideborn blev precis mästare tillsammans med Fredrik Claesson i Gagarin Cup när CSKA Moskva vann titeln. Men efter säsongen löpte målvaktens kontrakt ut, och Reideborn byter nu klubb – och land. Målvakten har presenterats av Bern, som Expressen var först med att avslöja förra veckan. 

 – Adam Reideborn är en utmärkt målvakt med mycket erfarenhet. Han vet vad som krävs för att vinna. Vi är glada att vi kunde förverkliga denna övergång, säger Berns sportchef Andrew Ebbett i ett pressmeddelande. 

Reideborn skrev under våren 2021 ett nytt kontrakt med CSKA Moskva. Svenska spelare som stannade i KHL efter Rysslands invasion av Ukraina har mötts av massiv kritik, däribland Reideborn. 

Kontraktet med Bern är skrivit över två säsonger. Målvakten har tidigare representerat Djurgården och har vaktat målet i Tre Kronor vid flera tillfällen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.