Foto: Bruce Bennett
 Foto: Bruce Bennett

Henke efter fiaskot: "Det känns bittert"

Publicerad
Uppdaterad
VANCOUVER. Henrik Lundqvist höll nollan fram till OS-kvartsfinalen.
Mot Slovakien rasade fyra mål in på bara 14 skott.
- Det känns bittert, säger Henrik Lundqvist efter 4-3-förlusten i Vancouver.
New York Rangersstjärnan Henrik Lundqvist var stor Tre Kronorhjälte då det blev svenskt guld i Turin 2006.
I slutsekunderna av OS-finalen räddade han Olli Jokinens friläge och därmed säkrade han Tre Kronors andra OS-guld i historien.
Lundqvist kom till Vancouver som firad NHL-stjärna och han var suverän fram till OS-kvartsfinalen.

Nollan sprack

Både mot Tyskland och Finland höll han nollan. Slovakien lyckades få hål på Lundqvist i ett power play i den andra perioden. Ironiskt nog var det Rangerskamraten Marian Gaborik som sköt målet.
- De var bra i deras power play. Det räckte. Power play och kontringar.
Efter 1-0 fick Tre Kronor jobba i brant uppförsbacke.
- Jag vet inte hur jag tappade klubban där. Det var någon som kom åt den. För mig är det stort sett utvisning och domaren stod ju där.
- Det är frustrerande.
Slovakien hade 2-0 och fick viktiga 3-2, även det i power play. Pavol Demitras skott gick över Lundqvists vänsteraxel.
- Det är så här det är. När det kommer till en match är skillnaden mellan att vinna och förlora så otroligt liten. De har den extra lilla turen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag