Hemlösa stjärnan gripen av polisen

Foto: ELISE AMENDOLA / AP

Delonte West, 38, tjänade 150 miljoner under sina år i NBA.

Efter karriären har han kämpat mot ett missbruk och i perioder levt som hemlös.

Nu har han gripits av polis i Florida. 

Under sin karriär som professionell basketspelare representerade guarden Delonte West klubbar som Boston Celtics, Cleveland Cavaliers och Dallas Mavericks NBA.

Han uppges ha tjänat 150 miljoner kronor på sitt idrottande.  

Men efter karriären har Delonte West, som i dag är 38 år gammal, haft det mycket svårt. I perioder har han levt som hemlös, och i januari 2020 spreds bilder där han tiggde på gatan. 

Bilden på en hemlös Delonte West nådde hela vägen till Dallas Mavericks ägare Mark Cuban som åtog sig att hjälpa West. Multimiljardären Cuban skrev in West på ett behandlingshem i Florida och betalade själv avgiften för behandlingen. 

NBA-stjärnan gripen

I september 2020 uppgav The Athletic att Delonte West genomgått en lyckad behandling och dessutom fått jobb på samma klinik. 

Nu har Delonte West däremot hamnat i nya problem. Enligt TMZ greps han av polis i slutet av förra veckan efter att ha stått och bankat på en dörr till en polisstation i Boynton Beach, Florida med öppnade flaskor med alkoholhaltiga drycker i handen. 

När han vägrade att lämna platsen greps han av polis. Han kunde sedan släppas efter en natt i häktet. 

Delonte West misstänks nu för ordervägran, att dricka alkohol på allmän plats och berusning på allmän plats.  

Jordans skor såldes för miljonbelopp

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.