Hellner under SM-veckan Foto: Carl Sandin / BildbyrånHellner under SM-veckan Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Hellner under SM-veckan Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Hellner är tillbaka – överst på pallen i SM

Publicerad

Marcus Hellner är tillbaka.

Efter den tunga tiden tog Hellner hem SM-guldet i Skiathlon – fyra sekunder före jättetalangen Viktor Thorn.

– Jätteskönt att se att Marcus är tillbaka, säger experten Anders Blomqvist i SVT:s sändning.

Inte en enda världscuptävling under säsongen på grund av skadorna.

Marcus Hellner var tillbaka i tävlingsspåret igen för ett par dagar sedan.

Resultatet då?

Ett SM-silver på 15 kilometer klassiskt.

Under söndagen trumfade han det genom att ta hem sitt sjunde raka SM-tecken i Skiathlon.

– Jag känner mig inte superstark. Jag höll igen lite på klassiska delen och försökte gå i backarna, men de hängde i bra, så det hände inte så mycket.

Jättetalangen Thorn kom tvåa

När Hellner pratar om "de" menar han framför allt Viktor Thorn.

19-åringen, som är ett av de stora svenskhoppen vid kommande JVM i Rumänien, utmanade Hellner in i det sista.

Det var först under slutspurten som Hellner kunde avgöra dagens tävling.

– Väldigt imponerande av honom. Han är offensiv och väldigt stark. Det är väldigt kul att se, men det var jobbigt för mig, säger Hellner till SVT.

Viktor Thorn själv kommenterar loppet så här:

– Jag tänkte på klassiska delen att jag ville splittra fältet. Sen fick jag till ett bra skidbyte, så då var det bara att köra. Jag visste inte hur långt det skulle räcka i dag, men att det skulle räcka till en medalj trodde jag inte.

SVT: Du har inte hört att man ska ha respekt för äldre?

– Haha, det är kul att vara där uppe och kämpa och det känns kul att man redan är uppe på den nivån.

Om två veckor åker Thorn till Rumänien för JVM.

Då ska han vara ännu bättre.

– JVM var det stora målet inför säsongen.Nu ska jag få till en bra formtopp till det mästerskapet, jag ska försöka vara ännu bättre tills dess, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag