Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4

Hedman om sorgen: "Jättejobbig period"

Publicerad

Lance Hedman gör succé som thaiboxare.

16-åringen, son till Magnus Hedman och Magdalena Graaf, har hittat sin passion i livet – och ett sätt att bearbeta sin bror Isaks tragiska död.

– Det är fortfarande jättejobbigt, men jag får ta ut mina känslor på något, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Lancelot Hedman hoppade av gymnasiet för att flytta till Thailand.

Den 16-årige svensken, son till Magnus Hedman och Magdalena Graaf, gör succé inom thaiboxningen.

– Mamma är i Thailand med mig just nu, och jag skulle egentligen köra match den 27:e. Men jag tror inte hon kan se än, hon måste bli lite starkare i hjärnan skulle jag säga, haha. Farsan är det nog lugnt med, men det är jobbigt för morsan, har Hedman tidigare sagt till SportExpressen. 

"Diskuterade det med Magdalena"

Under söndagen gästade "Lance" TV4:s Nyhetsmorgon tillsammans med pappa Magnus, tidigare målvakt i fotbollslandslaget – som är glad över att sonen valt bort fotbollen hittat sin egen grej. 

– Jag blev väldigt glad över att han hittade sin grej, nåt som han själv hade upptäckt och hade en otrolig passion för. När han berättade vad han ville göra blev jag lite då där... wow. Jag och Magdalena diskuterade tillsammans, det är det här han vill göra och upptäcka sig själv. Han åkte ner till Thailand och gjorde det helt själv. Han åkte ner på sina egna villkor, säger Magnus Hedman.

LÄS MER: Lance Hedman: "Jag slutar inte förrän jag är världsmästare" 

Sorgen efter broderns död

Med två kända föräldrar växte Lancelot Hedman upp i offentligheten.

Under ett par jobbiga år separerade föräldrarna och Magnus Hedman hade ett destruktivt leverne med drogmissbruk. Något som så klart påverkade Lancelot.

– Vår relation påverkades inte så mycket, men jag såg ju löpsedlarna på väg till skolan och det påverkade så klart mig. När jag gick i ettan kunde barn i sexan komma fram och ta upp det.

För tre år sen gick brodern Isak bort. 

Något som fortfarande gör ont.

Men Lancelot Hedman får hjälp av idrotten.

– Det var en jättejobbig period, vi hade en väldigt bra relation jag och min storebror. Jag började med thaiboxning för två år sen och jag kände att jag fick ta ut mina känslor i sporten. Men det är fortfarande jättejobbigt, säger Lance Hedman.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag