Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HBK kan vara nära värva mittfältslöftet

Robin Nilsson kan vara på väg till HBK.

HALMSTAD. Halmstads BK kommer allt närmare en sommarvärvning.

Kvällsposten kan avslöja att Ängelholms mittfältare Robin Nilsson, 24 år, tränade med HBK under fredagen - och diskussioner om en övergång kommer ske den närmaste tiden.

- Halmstad hade varit perfekt för mig, säger Robin Nilsson.

Det här är Robin Nillson

Ålder: 24 år (25 i september) Position: Central mittfältareLängd/vikt: 184 centimeter/73 kilo Matcher/mål i Lyngby: 13/0 Matcher/mål i Ängelholm: 112/2 (2009-2013) Tidigare klubbar: Kom från Malmö FF där han spelade 13 matcher i allsvenskan 2008-2009. Har även spelat med IFK Malmö (2008) Landskamper: 6 juniorlandskamper. Övrigt: Han finns inte med i Ängelholms trupp på hemsidan trots ett halvår kvar på kontraktet.

Nilsson i MFF

Under flera säsonger har Robin Nilsson varit en av Ängelholms bästa spelare.

Den här säsongen är hans sista på kontraktet med ÄFF och 24-åringen har varit tydlig med att han vill spela på en högre nivå än superettan.

Under det första halvåret i år har Nilsson varit utlånad till Lyngby i danska andradivisionen och har gjort bra ifrån sig där.

I sommar har han tränat och spelat några U21-matcher med Helsingborgs IF, men tränar sedan förra torsdagen med ÄFF igen, som dock inte räknar med mittfältaren i höst.

- Jag vill inte stanna kvar där utan vill vidare högre upp. Ängelholm har inga problem med det, säger Robin Nilsson till Kvällsposten.

Där är Halmstad ett i högsta grad intressant alternativ för den passningssäkre och hårdjobbande mittfältaren som tränade med klubben under fredagen.

Är öppen för en övergång

Robin Nilsson är öppen för en övergång i sommar.

- Ja, varför inte? Halmstad hade varit perfekt för mig. Och jag känner både Johan (Blomberg) och Antonio (Rojas) sedan tidigare.

Intresset är ömsesidigt. HBK, som hoppas kunna förstärka laget i sommar, har haft ögonen på mittfältaren hela våren och har även sett tre matcher på plats med Lyngby.

- Jag personligen har följt Robin i många år. Sen har vi följt honom ganska intensivt i vår när han har varit i Danmark och spelat. Vi vet om hans läge med Ängelholm och vill gärna bekanta oss med varandra, säger HBK:s tränare Jens Gustafsson.

- Längre än så har vi inte kommit.

Vilka egenskaper har han som skulle passa er?

- Vi bygger en kultur i klubben med spelare som sätter laget i centrum, där kan man säga att det är mitt i prick. Han har lokal förankring. Långsiktigt passar han väl in det sätt vi har i Halmstads Bollklubb. Nästa fråga är hur mycket han tillför en höst i allsvenskan och det låter jag vara osagt.

Halmstad kommer att kontakta ÄFF för att diskutera en övergång för Robin Nilsson de närmaste dagarna. Det gäller alltjämt att säkra externt kapital för att kunna genomföra någon värvning under sommarens transferfönster som stänger den 11 augusti.

- Där är vi inte framme riktigt ännu, men snart, säger Jens Gustafsson.

- Men går vi in i ett samarbete med Robin så handlar det om en långsiktig lösning för båda parter.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.