Här vinner Ammann OS första guldmedalj

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Han slog igenom med sina två guld i Salt Lake City 2002. 

I Vancouver tog Simon "Harry Potter" Ammann mästerskapens första guldmedalj. 

- Magin finns fortfarande kvar, säger schweizaren.

Han är bara 172 centimeter lång - men flyger längst av alla. 

 I Vancouver nådde schweizaren Simon Ammann 108 meter i det andra hoppet .Ett resultat som räckte till en klar seger i herrarnas backhoppning – och Vancouverspelens första guldmedalj. 

 Ammann vann före polske veteranen Adam Malysz silver, och österrikaren Gregor Schlierenzauer som tog brons. 

"Inget snack om saken"

 Han fick smeknamnet ”Harry Potter” för sin likhet med den fiktiva trollkarlen och efter att överraskande ha vunnit guld i både normalbacken och stora backen i Salt Lake City 2002. 

 Och åtta år senare visade han att magin fortfarande finns kvar då han som ledare efter första hoppet på 105 meter slog till med 108 meter i andra och vann överlägset med totalpoängen 276,5. 

 - Jag är tillbaka på toppen. Det är helt otroligt att jag gör det här åtta år senare. Det här är en min tredje guldmedalj, helt galet, säger Ammannn till AP: 


Ahonen fyra

 Finländaren Janne Ahonen jagade sin första individuella OS-medalj, men slutade på en snöplig fjärdeplats. Samma placering som i Nagano 1998 och Salt Lake City 2002. 

 - Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger han till AP.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.