Här tar drömmen om ett nytt guld slut

Publicerad
Uppdaterad
Här tar OS slut för Tre Kronor.
I kvartsfinalen mot Slovakien stoppades drömmarna om ett nytt svenskt guld.
- Jag är väldigt besviken. Det här är en match som vi borde ha vunnit, säger Henrik Sedin i SVT efter 3-4-förlusten.
Väck minnet om guldet i Turin till liv – för det blir ingen ny guldsuccé för Tre Kronor i Vancouver.
I kvartsfinalen tog det stopp.
Sverige fick uppförsbacke direkt mot Slovakien.
Men en bra Henrik Lundqvist och ett bra boxplay räddade Tre Kronor undan ett underläge i den första perioden.
I den andra släppte det för slovakerna och det ramlade in två mål på 37 sekunder.

Snabb kvittering

– Det här spelet passar inte Sverige alls.  Sverige vill spela en match i ledning, kontrollera matchen och spela stabilt defensivt, säger experten Mikael Renberg i SVT.
Tre Kronor kvitterade snabbt på slovakerna.
Båda målen kom med tidigare poänglösa Peter Forsberg på isen.
1-0 genom Patric Hörnqvist efter backhandpass bakom mål av Forsberg, och 2-0 genom Henrik Zetterberg via en slovakisk spelare där Forsberg var framme och stressade framför mål.
Men – 47 sekunder före periodslut kom 3-2 för Slovakien.
I den tredje perioden kom också fyran och det såg kört ut för Sverige.

Möter Kanada

Reduceringen kom dock snabbt därefter efter snyggt pass av Nicklas Bäckström fram till Daniel Alfredsson.
Men trots full fart framåt av svenskarna i slutminuterna kom aldrig kvitteringen och det blir Slovakien som får möta Kanada i en OS-semifinal i stället för Tre Kronor.
– Jag är väldigt besviken. Vi tog för mycket utvisningar, det var det som dödade matchen. Men det här är en match som vi borde ha vunnit, säger Henrik Sedin i SVT.

DISKUTERA TRE KRONORS INSATS I OS!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag