Här poserar "Rolle" med huliganerna

Publicerad
Uppdaterad
Här poserar Gais-tränaren och VM-hjälten Roland Nilsson, 43, att tillsammans med Djurgårdens ökända huliganfalang DFG.
Bilderna är tagna under huliganernas festande på en pub i London.
- Jag vet inte vad den här gruppen har för syften. Men mot mig uppträdde grabbarna schysst, säger Nilsson.
DFG står för Djurgårdens Fina Grabbar och är en ökänd huliganfalang. Gruppen har varit inblandade i en rad av de senaste årens stora bråk kring den allsvenska fotbollen.
Expressen.se kan nu avslöja att huliganerna på sin hemsida publicerar bilder på Gaistränaren och VM-hjälten från 1994 Roland Nilsson – tillsammans flera medlemmar i DFG.

Bilder från pubfest

Bilderna är tagna på en pub i London i januari. Både DFG-medlemmarna och Roland Nilsson var där för att se matchen Fulham mot Tottenham.
På bilderna har DFG-medlemmarna maskat sina ansikten. Men Roland Nilsson syns le brett mot kameran.
Roland Nilsson säger att ingen av huliganerna berättade vilka de var. Han berättar:
- Jag och de där killarna var på väg till matchen Fulham-Tottenham och stötte ihop utanför toaletten på en pub. De bad att få ta en bild på en gammal VM-hjälte och inte mig emot.
Du tvekade aldrig?
- Nej, jag brukar ställa upp när folk frågar i sådana här sammanhang. Det är alltid nästan trevliga människor med gott syfte.
- Och dessutom är det ju trevligt att vara uppskattad och bli påmind om gamla tider, säger den 116-faldige landslagsmannen.
Vad tycker du om att figurera på DFG:s hemsida tillsammans med maskerade huliganer?
- Egentligen ingenting. Jag vet inte om jag borde varit misstänksam eller mer vaksam på puben i London.
- Jag tänker i alla fall inte agera eller vidta några åtgärder.

GT.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag