Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här lättar han på trycket - på golfbanan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
LÄTTAR PÅ TRYCKET. Barry Lane tar några steg bort från greenen på hål fem och knäpper upp gylfen. Sedan spelade han vidare utan tryck och gick upp i ensam ledning.
Foto: TORSTEN TORSTEN

I går gick han sex slag under par  men tvingades ändå slå en sjua.

Ledaren i Scandinavian Masters, Barry Lane, blev nämligen akut nödig och tvingades kissa mitt ute på banan  till åskådarnas förvåning.

 Det är inte ovanligt att man gör så, säger svenske proffset Pierre Fulke till SPORT-Expressen.

Golfare har hårda regler; man får inte klä sig hur som helst eller bete sig hur man vill på banan. Att smita från greenen för att kissa synligt i terrängen står inte inskrivet i regelverket men händer titt som tätt.  - Ja, vad ska man göra? Måste man gå så måste man, säger Henrik Stenson till SPORT-Expressen.

Försöker vara diskreta

 En golftävling tar cirka fem timmar och de utställda toaletterna finns inte alltid i närheten när det trycker på.  Däremot försöker spelarna vara diskreta.  - Det har varit några incidenter då spelare dömts till böter, med all rätt. Det är inte särskilt trevligt om spelare står och kissar längs banan, säger Pierre Fulke. Golfexperten Göran Zachrisson tycker inte heller att Barry Lanes tilltag är något att uppröras över. 

Friar hellre än fäller

  - Man ska helst inte göra det så det syns. Men han var väl förmodligen inte i närheten av någon toalett och då friar vi hellre än fäller, säger Zachrisson.

FAKTA

Så kissar man i andra sporter

Tennis: Man ber om tillstånd från domaren och får då gå i från för att göra sina behov.
Cykel: Antingen passar man på vid ett lugnt tillfälle (som kille är det naturligtvis enklare) eller också kommer flera cyklister överens om att stanna för kisspaus och hjälps sedan åt att dra upp tempot igen.
Maraton: Det är ett känt faktum att maratonlöpare tvingas stanna längs banan för att uträtta sina behov.
Skidåkning: Under Vasaloppet är det många som avviker från spåret för att klara av de cirka nio milen mellan Sälen och Mora.