Foto: Björn Lindgren
 Foto: Björn Lindgren

"Har inte sett några brunkare i Pixbo..."

Publicerad

"Se upp, Anton Karlsson", hälsar Patrik Malmström.

Det får Martin Karlsson att skratta till.

- Ska min bror se upp för Malmström? Det är nog han som ska se upp med min bror i så fall, säger Linköpingsstjärnan.

Linköping skrällde sig hela vägen till SM-final i fjol.

Då utan en långtidsskadad Martin Karlsson.

- Jag är ganska taggad nu, men det gäller att inte bli övertänd också. Det är det här man har längtat efter sedan man gick sönder. Min säsong har väl varit okej, men jag hoppas växla upp lite nu, säger 26-åringen.

Så kan man även summera Linköpings säsong: Okej - men inte mer.

"Jag har inte sett Pixbos brunkare"

Nu måste östgötarna växla upp om de ska ha chans att rubba seriesegrarna Pixbo.

- Pixbo är väl favoriter med tanke på historiken. De har ett jättebra lag. Vi måste få stopp på deras förstafemma och deras powerplay. Vi kanske trivs att vara underdog, säger Martin Karlsson som inte var förvånad över att Linköping blev valda först.

- Det var vi eller Mullsjö. Kanske hade de tagit Växjö om inte de blev fyra.

Pixbo hoppas mycket på att deras brunkare ska visa vägen i slutspelet. Martin Karlsson ger inte mycket för den taktiken.

- De har inga brunkare. Jag har inte sett dem. Det beror i och för sig på vad man utgår ifrån.

Vad är en brunkare för dig?

- Jag är en brunkare. Men det kanske inte är något positivt. Vi är stora och tunga. Bra tränade. Vi hoppas på många närkamper och högt tempo.

Värmde upp inför finalen - trots skadedomen

Trots att Linköping blev slutspelsklart först i sista omgången efter seger mot Dalen tror Martin Karlsson att det kan bli en ny SM-final.

- Det är inte omöjligt. Det såg bättre ut i fjol. Men får vi stäm kan vi bli farliga. Och jag är ju ändå med nu, haha.

Tränaren Johan Astbrant lät Martin Karlsson gå in med laget i Globen i finalen mot Falun. Han fick även värma upp som vanligt - trots att han inte kunde spela.

Anledningen? Att få storstjärnan att känna suget efter den känslan igen.

- Rutinen kan man samla på sig. Det är stort att spela i Globen och känna atmosfären. Jag kunde bara njuta i fjol och slapp vara nervös. Sedan fick jag sätta två kassar på uppvärmningen också. Jag var lite halt, så han kanske släppte dem med flit…

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag