Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här blir Baryard en stjärna - i tv

NORRKÖPING. Att hon kan tala med hästar visste ni redan.
Det verkar funka med tv-kameror också.
- Värsta stjärnan, säger producenten.
- Lite som kock-Tina, tycker ljudteknikern.
SPORT-Expressen var med när Malin Baryard, 29, inledde sin nya karriär - som programledare.

FAKTA

Malins tuffa sommar
Juni: Bröllop mellan Malin Baryard och Henrik Johnsson.
SM i Ängelholm.
Juli: Vid Falsterbo Horse Show ska det svenska OS-laget spikas.
Augusti: OS-genrep i Gera, Tyskland.
Sedan uppladdning inför OS-hoppningen i Aten 22-27 augusti.

Programmet "Barbacka" vänder sig till en allmänt hästintresserad ungdomspublik och ska gå i tio avsnitt på SVT i höst. Ett team - däribland blivande maken Henrik Johnsson - följer ryttarstjärnan under våren och sommaren. Bland annat hemma på gården utanför Norrköping.

"Det blir rätt direkt"

Knappt har vi klivit ur bilen förrän vi hör producenten Christina Hill i telefon med en kollega på produktionsbolaget: - Vi har inga manus, vet du. Malin behöver inga. Under timmen som följer behöver de knappt göra några omtagningar över huvud taget. En naturbegåvning framför kameran, enligt teamet. - Det blir rätt direkt, konstaterar Christina Hill. - Äh, jag vet ju vad jag pratar om. Då går det smidigt och lätt. Dessutom är jag inte rädd för kameran, säger Malin Baryard. Senare, över en kopp kaffe, konstaterar hon: - Jag har aldrig haft någon dröm om att bli programledare, utan det är min sport som öppnar dörrar. Jag kommer aldrig att överge hästarna och byta karriär, men det är kul att göra sånt här vid sidan om.

Gifter sig i juni

Många andra OS-stjärnor är hundra procent inriktade på sin idrott, inget får störa deras uppladdning. Du fungerar inte riktigt så? - Nej, jag vill gärna ha flera bollar i luften. OS är jättestort och jätteviktigt, men jag vill inte bara tänka på en sak. Det är viktigt att ha ett mål och att vara fokuserad, men jag tror det finns en risk att man blir överladdad. Några bridezilla-tendenser inför bröllpet till helgen? - Nej, jag är stencool, haha. Vad är värst för nerverna, att gifta sig eller hoppa OS-final? - Hm... Bröllopet hoppas jag ju att jag vet resultatet av, medan OS är något osäkrare. Å andra sidan har jag ridit två OS tidigare, men aldrig gift mig. Det här med att gifta sig är väldigt nytt för mig.

"Medalj är mitt stora mål"

Hur klarar du trycket när du pekas ut som guldkandidat i OS? - Det spekuleras så mycket. Men det är bara mitt eget ord som gäller, sån har jag alltid varit. Det spelar ingen roll om de favorittippar mig eller trycker ner mig helt. Men om du kom sexa i världscupfinalen i april utan att häststackarn var i form, så...

- Precis. Medalj är mitt stora mål. Om allt stämmer har jag en jättechans.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!