Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här avslöjas hans ord – efter galna dramatiken

Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Anthony Davis avgjorde den andra finalmatchen mot Denver Nuggets med en buzzer beater. 

I euforin efter segerskottet hyllade Los Angeles Lakers-stjärnan Kobe Bryant. 

Los Angeles Lakers är på god väg mot sin första NBA-final sedan 2010. Just nu leder Lakers med 2-0 i den västra konferensfinalen mot Denver Nuggets, efter ett rafflande i Orlando natten till måndagen. 

Kalifornien-laget var överlägset i den första matchen, men den här gången stod Nuggets upp bättre och ledde med 103-102 när det endast återstod två sekunder av matchen. 

Då fick Rajon Rondo ut bollen, förbi Nuggets-stjärnan Nikola Jokic, till Anthony Davis som med mindre än en sekund kvar fick ett skott från utanför trepoängslinjen – och säkrade segern till Lakers. 

En segerrusig Davis sprang över planen och mötte anstormade lagkamrater – men hann innan firandet hylla klubbikonen Kobe Bryant. 

Anthony Davis hyllade Kobe Bryant

När Davis sänkt det avgörande skottet och började springa mot Lakers bänk skrek han ”Kobe”, något som inte uppmärksammades i TNT:s sändning med som fått stor uppmärksamhet på sociala medier i efterhand. 

Kobe Bryant, som vann fem titlar med LA Lakers, gick tillsammans med dottern Gianna bort i en helikopterolycka i januari. Lakers har sedan dess på flera sätt hyllat ”Mamba”, och bland annat spelat i särskilda matchdräkter. 

Nästa match mellan Lakers och Nuggets spelas natten till onsdag. I den andra konferensfinalserien leder Miami Heat med 2-1 över Boston Celtics. 


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.