Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är sanningen om succédokumentären

Michael Jordan i omklädningsrummet 1998Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA
Det dröjde nästan 20 år innan Michael Jordan gav klartecken för att använda videomaterialetFoto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Med liveidrotten på paus frossar sportintresserade världen över i berättelsen om Michel Jordans sista säsong med Chicago Bulls. 

Men varför dröjde det över 20 år innan tv-tittarna fick chansen att ta del av det tidigare opublicerade materialet som visas upp i ”The Last Dance”? 

För att få sanningen om den populära dokumentären måste vi pussla ihop ett avtal som slöts i det dolda 1997, filmrullar som förvarats i ett hemligt bankvalv i New Jersey med Michael Jordans besatthet av att vilja bli betraktad som bäst – men också väga in superstjärnans syn på sin egen dödlighet. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Okända relationerna i ”Sommaröppet” i SVT

Ann-Marie Rauer: ”Jag kände wow!”

Knarkligans egna bilder – avslöjades av infiltratör

Skjutvapen • knogjärn • 388 kilo cannabis: ”Värt omkring 35 miljoner”

Johanna, 34, lämnade sin man – blev förälskad i en annan kvinna

Berättar om livsförändringen: ”Åkte dit som hetero – kom hem som gay”