Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Patrick Ekwalls nya jobb: "Ska bli kul"

Patrick Ekwall.Foto: Rikard Armando Jarl / A Loud Minority
Foto: Rikard Armando Jarl / A Loud Minority

Patrick Ekwall är tillbaka som sportreporter.

Den 25:e mars har hans nya program, "Ekwall Show", premiär på Youtube.

– Det ska bli förbannat kul, säger han.

Patrick Ekwall började på TV4 1993 när kanalen började med sina sportsändningar. Tillsammans med Peter Jihde, Robert Perlskog och Peter "Peppe" Eng var Ekwall en av kanalens stora profiler.

Men i höstas så kom beskedet att Ekwall fick lämna TV4 efter nästan 23 år.

– Det var ett slag i ansiktet. Helt sjukt. Jag fattade ingenting, jag visste inte vad jag skulle ta mig till, sa Ekwall då.

Han gick dock inte arbetslös länge. I december kom beskedet att Ekwall hade inlett ett samarbete med spelbolaget Leo Vegas och han har under vintern setts i reklamsnuttar från företaget.

"Räknade bort SVT"

Nu kommer han dock, i samarbete med Leo Vegas, att kliva in i rollen som reporter i rutan. Den 25 mars kommer ett program med namnet "Ekwall Show" att ha premiär på Youtube. Programmet, som är av talkshow-karaktär, kommer att gästas av idrottsprofiler med en historia att berätta och kommer att spelas in inför publik på Playhouse Teater i centrala Stockholm.

Totalt kommer 20 avsnitt att göras under året.

Ekwall berättar att han själv kom med idén till programmet.

– Jag kände ganska snabbt efter att jag fick lämna TV4 att jag ville göra tv igen. Det var inget annat svenskt tv-bolag som hörde av sig, vilket inte var oväntat. Men då fick jag se mig om efter andra alternativ, säger han.

Var det ett slag för självförtroendet att ingen hörde av sig?

– Nej, med tanke på hur situationen blev efter tiden på TV4 så var jag fullständigt övertygad om att det skulle bli svårt. Jag räknade bort SVT direkt, jag tror inte att de hade anställt mig. Varför skulle de flytta på någon annan för att jag skulle få plats? Men jag hade ett par förfrågningar från tv-bolag utomlands, varav ett fortfarande är högaktuellt, säger Ekwall, som dock inte avslöjar vilket tv-bolag det gäller.

Patrick Ekwall med förre parhästen Olof Lundh.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

"Kommer vara kända människor"

Ekwall känner sig glad över sitt avtal med Leo Vegas och att han får göra "Ekwall Show". De kom överens om att Ekwall själv producerar programmet och bestämmer gäster och innehåll.

Exakt vad innehållet kommer att bli återstår att se, för han vill i nuläget inte avslöja några gäster.

– Men det är inte konstigare än att det är människor som har en historia. De senaste åren har jag känt att det är mer intressant med mindre kända personer som har något att berätta. Men det kommer vara kända personer med också. Förhoppningsvis kan vi leverera underhållning i form av en väldigt bra intervju.

"Man går över till 'djävulen själv'"

Att få lov att "göra comeback" som reporter i rutan är något Ekwall ser fram emot efter skiftet från TV4 till ett spelbolag.

Och han säger att reaktionerna över bytet av arbetsgivare har varit mildare än vad han hade förväntat sig.

– Det är klart att det finns en och annan journalistmurvel som tycker det här är för jävligt. Men det har varit mindre hätskt och kritiskt för att man går över till "djävulen själv", som många vill se det, än vad jag trodde. Det kan vara att vi lever i en värld där man inte tycker att det är så konstigt, säger han och fortsätter:

– Det har varit några som har hört av sig via sociala medier och sagt att spelberoende är skit och att jag inte borde jobba för ett spelbolag. Och ja, spelberoende är, som alla beroende, ett jävla skit. Men man kan köpa cigg på Ica och ingen kräver att man ska stänga ner Ica fast man dör av att röka. Så ser det ut.

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”

Ett fräckt spikförslag – i en lurig V86-omgång

V86-GUIDEN: √ Spetsdragen √ Rankning √ Systemförslag

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.