Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är kommentatorns åktur – med mästaren

Janne Blomqvist har kommenterat F1 i 17 år.

Men aldrig åkt på klassiska Nürburgring.

DTM-mästaren Mattias Ekström tog med sig kommentatorn på en rejäl runda.

Så sänds DTM i helgen

TV-TIDER

Lördag 25 augusti:
13.35, TV10: Zandvoord – Kval
Söndag 26 augusti:
13.45, TV10: Zandvorrd – Race

Svenske DTM-fantomen Mattias Ekström har haft en motig säsong. Inför helgens race på Zandvoord ser han redan mästerskapet som snudd på förlorat.

– Jag tror nog att realistiskt sett så är ju säsongen körd, så till vida att Gary Paffet och Mercedes har för stort försprång och han är alldeles för rutinerad, säger Ekström till Viasat Motor.

Chansen - ett haveri

Svensken ser sin enda chans om något drastiskt inträffar för britten.

– Jag är inte av den naturen att jag önskar honom (Paffet) olycka, jag har sett när hans servopumpar har gått sönder och fläktremmarna hoppat av. Han har haft några år som har varit tunga. Så jag kan inte säga att jag önskar honom otur och jag ska komma ikapp honom och slå honom för att han har otur. Det känns som det inte skulle göra mig lycklig i alla fall. Den skönaste känslan är att vinna när man har förtjänat att vinna.

Spektakulär körning

Även om mästerskapet kanske är utom räckhåll kan Ekström fortfarande bjuda på spektakulära körningar.

Det fick Viasat Motors kommentator erfara när han fick en åktur på klassiska Nürburgring. Ekström blåste på rejält och Blomqvist hade märkbart svårt att hålla sig lugn.

Se hela åkturen i klippet här ovan.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.