Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är idrottarna som får prata i Sommar i P1

Foto: Carl Sandin
Foto: Henrik Montgomery/Tt

På onsdagen presenterade P1 årets sommarpratare – däribland fem idrottsprofiler. En av dem är landslagsbacken Nilla Fischer, som nu är på plats i Kanada för att spela VM.
– Jag kommer prata om min stora kärlek, min stora ilska och min stora skräck, säger hon till SR.

Fem idrottsprofiler finns med på listan över de 59 personer som ska vara med i Sveriges Radios populära program "Sommarpratarna". Först ut av dem är Nilla Fischer, till vardags i tyska Wolfsburg, som utlovar berättelser om sommarens VM i Kanada.
– Jag kommer att dela med mig av helt färska mästerskapsupplevelser, ta med er in i omklädningsrummet och ut på planen under VM i Kanada. Jag kommer prata om min stora kärlek, min stora ilska och min stora skräck, säger hon till SR.


"Från iskalla uterinkar till kokande arenor"

Även före detta ishockeyspelaren Markus Näslund är en av de som ska hålla i ett av sommarens program. Näslund spelade flera säsonger i NHL, bland annat tolv i Vancouver Canucks. På meritlistan har hans också två VM-silver och ett VM-brons.
Även han kommer att fokusera på att prata om sin karriär.
– Det handlar om vägskälen som formade mitt liv från iskalla uterinkar i Norrland till kokande arenor i NHL. Vad var mitt öde och vad vågade jag tro?, berättar han.


"Förstod vikten av att misslyckas"

Ytterligare en före detta idrottare som ska vara med i programmet är OS-guldmedaljören och före detta simmaren Bengt Baron. Numera är han vd för företaget Cloetta.
– När jag var som bäst lyckades jag inte ens ta medalj på EM. Då tvingades jag ut ur mikrovågsugnen jag växt upp i som idrottare och blev en människa som förstod vikten av att misslyckas, säger han.

Även före detta basketproffset Ben Gorham och Arkan Asaad, flerfaldig svensk mästare i taekwando, kommer att hålla i varsitt program. Enligt Asaad kommer hans program att handla om problemen med hans pappa och hur han som ung blev bortgift.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.