Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin
Foto: Henrik Montgomery/TtFoto: Henrik Montgomery/Tt
 Foto: Henrik Montgomery/Tt

Här är idrottarna som får prata i Sommar i P1

Publicerad

På onsdagen presenterade P1 årets sommarpratare – däribland fem idrottsprofiler. En av dem är landslagsbacken Nilla Fischer, som nu är på plats i Kanada för att spela VM.
– Jag kommer prata om min stora kärlek, min stora ilska och min stora skräck, säger hon till SR.

Fem idrottsprofiler finns med på listan över de 59 personer som ska vara med i Sveriges Radios populära program "Sommarpratarna". Först ut av dem är Nilla Fischer, till vardags i tyska Wolfsburg, som utlovar berättelser om sommarens VM i Kanada.
– Jag kommer att dela med mig av helt färska mästerskapsupplevelser, ta med er in i omklädningsrummet och ut på planen under VM i Kanada. Jag kommer prata om min stora kärlek, min stora ilska och min stora skräck, säger hon till SR.

 

"Från iskalla uterinkar till kokande arenor"

Även före detta ishockeyspelaren Markus Näslund är en av de som ska hålla i ett av sommarens program. Näslund spelade flera säsonger i NHL, bland annat tolv i Vancouver Canucks. På meritlistan har hans också två VM-silver och ett VM-brons.
Även han kommer att fokusera på att prata om sin karriär.
– Det handlar om vägskälen som formade mitt liv från iskalla uterinkar i Norrland till kokande arenor i NHL. Vad var mitt öde och vad vågade jag tro?, berättar han.

 

"Förstod vikten av att misslyckas"

Ytterligare en före detta idrottare som ska vara med i programmet är OS-guldmedaljören och före detta simmaren Bengt Baron. Numera är han vd för företaget Cloetta.
– När jag var som bäst lyckades jag inte ens ta medalj på EM. Då tvingades jag ut ur mikrovågsugnen jag växt upp i som idrottare och blev en människa som förstod vikten av att misslyckas, säger han.

Även före detta basketproffset Ben Gorham och Arkan Asaad, flerfaldig svensk mästare i taekwando, kommer att hålla i varsitt program. Enligt Asaad kommer hans program att handla om problemen med hans pappa och hur han som ung blev bortgift.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag