Foto: Stefan Söderström
 Foto: Stefan Söderström

Här är datumet för Kruths UFC-debut

Publicerad

Han missade galan i Globen – efter en fraktur på revbenet.

Men redan nu är Jörgen Kruth på väg tillbaka.

SportExpressen.se kan avslöja att den 38-årige legendaren har tackat ja till att göra UFC-debut den 29 september.

– Jag tror att det blir en rolig match, säger Kruth.

15 400 åskådare skapade en magisk stämning i Globen under UFC Sweden i april.

Men ett av de största namnen saknades.

Match mot Diabaté

Jörgen Kruth hade tvingats lämna återbud till det som skulle ha blivit hans debut i UFC – på grund av en smärtsam fraktur på revbenet.

Redan nu är legendaren dock på väg tillbaka.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se har Kruth tackat ja till en UFC-gala i England den 29 september.

– De hörde av sig och ville att jag skulle gå match mot Cyril Diabaté, säger Kruth.

– Jag tackade ja till det.

Träningsläger på Cypern

Diabaté är samma fighter som Kruth skulle ha mött i Globen.

– Jag tror att det blir en rolig match. Vi har samma bakgrund, säger 38-åringen.

– Vi skulle ju ha mötts, men tyvärr fick jag hoppa av. Det var tråkigt och han var också besviken, eftersom han fick möta någon som han inte alls hade förberett sig på.

Kruth kan fortfarande inte träna fullt ut.

Just nu befinner han sig på ett träningsläger i Cypern, där fokus ligger på kondition och styrka.

– Revbenet är mycket, mycket bättre. Det är inte helt bra än, jag kan inte sparra än, men jag kör konditionsträning och styrka, säger han.

– Om någon månad kan jag köra hundra procent igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag