Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är bilderna som avslöjar cykelfusket

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Femke van den Driessche ställde till med stor skandal när det visade sig att hennes cykel hade en motor installerad.

I ett nytt reportage av Corriere della Sera och franska tv-kanalen Télévisions Stade 2 har journalisterna med hjälp av värmekameror hittat bevis på att ytterligare sju tävlingscyklister har använt liknande metoder.

I januari spreds nyheten om att en cyklist hade blivit avslöjad med ett historiskt fuskförsök.

Femke van den Driessche var förhandsfavorit i U23-VM i cyclocross. Hon slutade elva – men efter tävlingen upptäckte kontrollanter sladdar under sadeln på hennes cykel.

– Det är ingen hemlighet att man har hittat en motor i hennes cykel. Vi tror att det verkligen handlar om mekanisk doping, sa Brian Cookson, president för internationella cykelförbundet.

Har hittat motorer med värmekameror

Men skandalen kan vara större än bara van den Driessche. I ett nytt reportage utfört som ett samarbete mellan italienska tidningen Corriere della Sera och franska tv-kanalen Télévisions Stade 2 hävdas att flera cyklister använder sig av mekanisk doping.

I reportaget har journalister filmat cykellopp i Italien med värmekameror utklädda till tv-kameror. Journalister säger sig ha funnit bevis på att sju cyklister använt sig av otillåtna metoder. Fem av cyklisterna hade installerat motorer i stil med van den Driessche, två har använt sig av ett slags magnetmotorer.

Kostar 460 000 kronor

I reportaget intervjuas också en ungersk ingenjör som påstår sig ha levererat magnetsystem till toppcyklister. Mannen, som heter Istan Varjas, hävdar också att det internationella cykelförbundet än så länge inte har utvecklat tekniken som krävs för att upptäcka magnetfusket. Men fusket är en kostsam historia. Varjas tar 460 000 kronor per system av sina kunder.

I reportaget blir Cookson, presidenten för internationella cykelförbundet, konfronterad med uppgifterna. Han hävdar att Corriere della Sera och Télévisions Stade 2 inte har lyckats producera oemotsägliga bevis.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.