Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har aldrig någonsin sett en så stor idiot”

Markus Rogan tog uppdrag som mental coach för Israels fotbollslandslag
Foto: GEPA pictures
Markus Rogan tillhörde i många år världseliten i simning
Foto: HANS PUNZ

Markus Rogan, 38, är en före detta simmare med bland annat OS-medaljer.
Numera är han mental coach för det israeliska fotbollslandslaget – men det uppdraget hänger på en skör tråd efter att han brutit mot corona-restriktioner. 

– Vi har aldrig någonsin sett en sådan här stor idiot, säger en person vid israeliska fotbollsförbundet till sajten Ynet. 

Efter karriären som simmare utbildade sig österrikaren Markus Rogan inom prestationspsykologi. I mars 2019 blev han anlitad för uppdrag som mental coach åt av Israels fotbollslandslag som skulle löpa året ut. 

Men det uppdraget ser ut att bli en kortvarig historia, rapporterar The Times of Israel. 

Rogan som bor i Los Angeles testades positivt för coronaviruset efter att Israel förlorat med 2-1 mot Tjeckien – och då ville han hem. Men det var inget som 38-åringen skyltade öppet med utan smed han planer i hemlighet, skriver tidningen. 

Han ordinerades att stanna i karantän på sitt hotellrum i Caesarea men bad sen det Israeliska Fotbollsförbundet om att i stället få hålla sig isolerad hos släktingar i Israel. Förbundet gick med på det och skickade en specialambulans för att hämta upp Markus Rogan men när de kom fram hade österrikaren flytt. 

Onåbar sedan brutna karantän

I måndags natt ska Rogan ha flugit hem till USA och visat upp ett negativt coronatest som han tagit 72 timmar innan sitt positiva testresultat. Sen dess ska det inte ha gått att nå den före detta simmaren. 

– Personen som ska hjälpa oss att förbereda oss mentalt har gjort något så fruktansvärt pinsamt, säger en anonym spelare till Ynet, enligt The Times och Israel. 

– Hur kan en person som testats positivt för coronaviruset ens våga kliva på två flygplan och vara på flygplatser? Tänker han inte på att han kan skada andra? 

Enligt tidningen kommer inte Markus Rogan att få fullfölja sitt uppdrag och får dessutom bara betalt per timme. 

– Vi har aldrig någonsin sett en sådan här stor idiot, säger en person vid israeliska fotbollsförbundet till sajten Ynet. 

Idrottsministern Amanda Lind om nya beslutet 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.