Hans Olsson i tårar efter pallplatsen

Publicerad
Uppdaterad
Hans Olsson slog till med en pallplats i störtlopp på hemmaplan i Åre.
Efter loppet bröt han ihop av glädje i SVT:s direktsändning.
- Det kokar av känslor, sa Olsson innan intervjun fick avbrytas.
I världscuppremiären i Lake Louise i slutet av november skrällde Hans Olsson rejält genom att ta Sveriges första pallplats någonsin i ett störtlopp för herrar.
Men den framgången byttes snart ut mot tunga motgångar.
Som värst var det i VM-störtloppet i Val d'Isére där han slutade 33:a - och sågade sig själv.
- Jag skäms, man borde inte få representera sitt land när man kör så här dåligt, sa Olsson efteråt.

Norsk seger

I dag - på hemmaplan i Åre - kom revanschen.
Hans Olsson startade tidigt i säsongens sista störtlopp, och var snabb hela vägen nedför den korta banan.
Tiden 1.22,62 räckte till en slutlig tredjeplats, 36 hundradelar bakom norrmannen Aksel Lund Svindal som vann.
Efter att pallplatsen var klar intervjuades Hans Olsson i SVT:s direktsändning, men där blev känslorna för starka och tårarna rann nedför 24-åringens kinder.
- Det kokar av känslor. Jag har gått igenom så mycket tufft för att komma hit och få stå här.
- Det var ett bra åk. Även om jag missade lite kände jag att jag var snabb. Jag försökte..., sa Hans Olsson innan han gråtandes avbröt intervjun.

"Jävligt stolt"

Några minuter senare, när glädjetårarna hade slutat att rinna, försökte han på nytt att beskriva sina känslor.
- Jag skulle vilja beskriva för alla hur mycket jag har jobbat för att komma hit. Jag har tyckt att det varit jobbigt när det har gått fort och när jag trillat och slagit mig. Nu är jag jävligt stolt över mig själv, och jag ska träna så ögonen blöder för att bli ännu bättre.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag