Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ville hoppa av VM efter läckta bilder

Foto: RAGNAR SINGSAAS / STELLA PICTURES RAGNAR SINGSAAS
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Norska handbollsstjärnan Nora Mörks privata bilder spreds på nätet mot hennes vilja.

Nu berättar hon för TV2 att de var nära att få henne att hoppa av VM.

– Det knäckte mig, säger Nora Mörk. 

Den här hösten har norska handbollsstjärnan Nora Mörk varit med om ett intrång i privatlivet. Någon hackade hennes konto och har spridit privata bilder av henne på nätet.

Nu berättar hon i en intervju med TV2 om det tuffa hösten – och hon kan inte hålla tillbaka tårarna.

– När jag fick reda på det ville jag bara köpa en biljett till andra sidan av jordklotet och stanna där till jul. Men då vinner ju den som gjorde det här mot mig. Jag älskar ju handboll och livet som spelare. Jag vill representera Norge och hoppas bara att jag klarar av det.

 

LÄS MER: Norska ilskan: "De är ju nästan nakna!"

 

När hon får frågan om hon var osäker på om hon skulle vara med på VM blev svaret ja.

– Mitt liv har förändrats väldigt mycket. Jag har gått från att må bra till att känna att självförtroendet har försvunnit. Varje dag har slitit, det är tufft att hantera det. Jag tror inte folk förstår vad det gör med en person, säger hon.

"Det är så kränkande"

Telefonen blev hackat via en app och en man i 20-årsåldern har erkänt. Men att inte haft kontroll på vad som hänt med bilderna har varit tufft för Nora Mörk, och hon hade svårt att äta och sova. 

– Jag är van vid att folk dömer mig för det jag gör på plan. Det är att bli dömd på något som är så privat som är kränkande. Det gör mig otroligt osäker, rädd, ledsen och frustrerad. Jag har sagt att jag inte bryr mig om vad folk tycker om mig, men när det kommer till detta, så självklart gör jag det. Självklart är det otroligt sårande och gör ont, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!