Foto: RAGNAR SINGSAAS / STELLA PICTURES RAGNAR SINGSAASFoto: RAGNAR SINGSAAS / STELLA PICTURES RAGNAR SINGSAAS
 Foto: RAGNAR SINGSAAS / STELLA PICTURES RAGNAR SINGSAAS
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ville hoppa av VM efter läckta bilder

Publicerad
Uppdaterad

Norska handbollsstjärnan Nora Mörks privata bilder spreds på nätet mot hennes vilja.

Nu berättar hon för TV2 att de var nära att få henne att hoppa av VM.

– Det knäckte mig, säger Nora Mörk. 

Den här hösten har norska handbollsstjärnan Nora Mörk varit med om ett intrång i privatlivet. Någon hackade hennes konto och har spridit privata bilder av henne på nätet.

Nu berättar hon i en intervju med TV2 om det tuffa hösten – och hon kan inte hålla tillbaka tårarna.

– När jag fick reda på det ville jag bara köpa en biljett till andra sidan av jordklotet och stanna där till jul. Men då vinner ju den som gjorde det här mot mig. Jag älskar ju handboll och livet som spelare. Jag vill representera Norge och hoppas bara att jag klarar av det.

 

LÄS MER: Norska ilskan: "De är ju nästan nakna!"

 

När hon får frågan om hon var osäker på om hon skulle vara med på VM blev svaret ja.

– Mitt liv har förändrats väldigt mycket. Jag har gått från att må bra till att känna att självförtroendet har försvunnit. Varje dag har slitit, det är tufft att hantera det. Jag tror inte folk förstår vad det gör med en person, säger hon.

"Det är så kränkande"

Telefonen blev hackat via en app och en man i 20-årsåldern har erkänt. Men att inte haft kontroll på vad som hänt med bilderna har varit tufft för Nora Mörk, och hon hade svårt att äta och sova. 

– Jag är van vid att folk dömer mig för det jag gör på plan. Det är att bli dömd på något som är så privat som är kränkande. Det gör mig otroligt osäker, rädd, ledsen och frustrerad. Jag har sagt att jag inte bryr mig om vad folk tycker om mig, men när det kommer till detta, så självklart gör jag det. Självklart är det otroligt sårande och gör ont, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag