Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vilka vi vill ha? Det är pest eller kolera”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Danmark eller Egypten?

Ja, det är frågan.

Svenskarna lär följa dramat från hotellet i Stockholm.

– Det bästa laget kommer vinna, och vi kommer inte få dem, säger Jim Gottfridsson.

I egenskap av gruppetta ställs Sverige mot en grupptvåa i onsdagens kvartsfinal.

Vilka det blir, ja, det får vi veta sent under måndagskvällen. I Malmö gör Danmark och Egypten upp om segern, både i match och grupp.

– Vilka vi vill ha? Det är pest eller kolera, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Jim Gottfridsson fyller i:

– Ja, det blir någon av dem. Det bästa laget lär vi inte få för det är det som vinner. Men det spelar ingen roll, det är vinna eller försvinna i en kvartsfinal. 

Danskarna har vunnit två raka VM-guld och är ständigt en favorit till den ädlaste medaljen. Egypten är Afrikas överlägset bästa landslag och – trots att storstjärnan Yahia Omar drog korsbandet strax innan VM – en joker på allvar.

– Danmark kanske är starkare på papperet, men du har också ett Egypten som slog Kroatien med åtta mål. Det är extremt starka motstånd. Alla åtta kvartsfinallag är medaljkandidater.

Sverige ställs mot Danmark eller Egypten

På frågan vilka han t-r-o-r vinner svarar han:

– Det får vi se. Jag vet inte hur skadeläget ser ut. Det handlar om matchform, det handlar om domslut och det handlar om målvaktsräddningar.

Under måndagen anländer svenskarna till sin nya bas i Stockholm. Kvartsfinal och eventuell semifinal samt medaljmatch spelas ju på Tele 2 arena.

Och visst kommer de följa matchen.

– Ja, det blir säkert på hotellet i något samlingsrum. Det kommer säkert bli en jämn kamp, en tuff kamp, säger Lucas Pellas.

Daniel Pettersson:

– Ja, den kommer vi nog kolla på. Men hur det går, det har jag Ingen aning om. Det kommer nog bli en otroligt tuff match. Om jag ska gissa så tror jag att danskarna tar det med allt stöd de har där nere i Malmö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.