Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

"Vi hade en dröm om final - så känns tungt"

Publicerad

Sverige var nära i halvtid - men sedan kom krossen.

Norge var tyngre och krossade Sverige i andra halvlek.

Nu får svenskorna koncentrera sig på revansch mot Montenegro i bronsmatchen.

– Just nu vill man bara hänga sig, säger Linnea Torstensson till TV4 efter matchen.

Sverige fick en tidig uppförsbacke mot Norge, och under en tid låg man under med sex bollar. I slutet av första halvleken hade man kontakt med Norge och låg under med 11-13.

Men det ville sig inte den här gången heller. Norge var för starkt i andra halvlek och stod för en rejäl kross. I andra halvlek kunde de glida ifrån och vinna med en ganska bekväm marginal. Sverige kunde snygga till siffrorna, men det gick inte hela vägen fram. Norge vann till sist med 29-25.

Norge är helt klart de senaste årens totala dominant på damsidan, och har tagit mästerskapsguld på mästerskapsguld de senaste åren.

EM-guld 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, VM-guld 1999, 2011 och OS-guld 2008 och 2012. Så ser Norges facit ut från den senaste tiden.

"Får inte stopp på dem"

Thomas Sivertsson, förbundskapten för Sverige, var tydlig med vilka tunga känslor han hade efter matchen.

– Givetvis besvikelse. De har en jävla fart på sitt anfallsspel, och de är bättre i dag. Vi får inte stopp på dem, säger han till TV4.

"De var bättre bakåt och framåt"

Han tycker inte heller att Sverige hittade rätt i anfallet.

– Vi har inte några riktigt bra lägen, och de var bättre både bakåt och framåt, säger Sivertsson.

Nu får Sverige försöka ta revansch på Montenegro efter genomklappningen i matchen i mellanrundan.

– Vi hade en dröm om att gå till final, så det känns tungt. Men vi ska ladda om, säger Sivertsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag