Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var på väg att skrälla – då vände matchen

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sverige var på väg mot en superskräll i handbolls-EM. 

Men i slutminuterna tappade de och spelade 21-21 mot Frankrike. 

– Vi får vara jävligt nöjda med det vi presterat här i dag, säger Jamina Roberts i TV3.

Det började bra för svensk del. 

Sverige rivstartade med urstarkt försvar och imponerande effektivitet. Efter några få minuter ledde Sverige med 3-0. Sverige behöll kommandot halvleken igenom och gick till vila i lednin 14-11. I den andra halvleken dog dock den svenska effektiviteten totalt. Sverige gick drygt tio minuter utan att göra ett enda mål framåt. 

Men de räddades av en storspelande Filippa Idéhn. 

Den svenska målvakten murade igen totalt mellan stolparna och stoppade så gott som allt Frankrike kastade mot henne och även fransyskorna gick över tio minuter utan att få in en boll. 

Sverige orkade inte hålla ut

Där och då såg det väldigt bra ut för svensk del. Men sen kunde inte ens Idéhn stå emot längre. Det i kombination med ett par ödesdigra misstag offensivt för svensk del ledde till att Frankrike kom i kapp och matchen slutade 21-21. 

– Det hade varit mycket goare att ha med sig två poäng, men med tanke på de tidigare matcherna får vi vara jävligt nöjda med det vi presterat här i dag, säger Jamina Roberts i TV3.

Roberts menar att prestationen var lagets bästa i turneringen.

– Det känns skönt att någon gång få till det. Vi har gjort bättre anfallsmatcher, men tycker vi för spelet under stora delar.

En möjlig väg till semifinalen

Nu krävs det väldigt mycket för att Sverige ska kunna nå semifinal. Dels måste de slå Ryssland i den avslutande matchen på onsdag, samtidigt som resten av resultaten går deras väg. 

En möjlig väg vidare börjar med att Ryssland slår Serbien senare i kväll, något de ska följa upp med en seger mot Danmark imorgon. Samtidigt som Montenegro slår Serbien. 

Då är poängställningen följande då alla lag spelat fyra matcher: 

Tänkbar tabell inför sista omgången

1. Ryssland 8p

2. Frankrike 5p

3. Montenegro 4p 

4. Sverige 3p

5. Danmark 2p

6. Serbien 2p

I den avslutande omgången möts Danmark-Montenegro, Sverige-Ryssland, Serbien-Frankrike. Om Sverige slår Ryssland, Serbien slår Frankrike och Montenegro slår Danmark blir poängen följande: 

Tänkbar tabell efter sista omgången

1. Ryssland 8p

2. Sverige 5p

3. Frankrike 5p

4. Montenegro 4p 

5. Danmark 4p

6. Serbien 4p

Då blir det en ren målskillnadsaffär mellan Sverige och Frankrike. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.