Nathalie Hagman Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNNathalie Hagman Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Nathalie Hagman Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Johanna Ahlm Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNJohanna Ahlm Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Johanna Ahlm Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

"Väldigt seg, kommer vara trött i kroppen"

Publicerad

KÖPENHAMN

På fredag spelar Sverige premiär i OS-kvalet mot Mexiko.

Natten till torsdagen landar laget i ryska Astrachan efter en 14 timmar lång resa.

En långtifrån optimal uppladdning för handbollsdamerna:

– Det är en väldigt seg resa, man kommer vara trött i kroppen när man kommer fram, säger Nathalie Hagman.

Under tre dagar kommer de svenska handbollsdamernas OS-öde avgöras i södra Ryssland. På gränsen till Kazakstan, i orten Astrachan, inleds OS-kvalet i handboll på fredag.

Landslaget landar klockan ett natten till torsdagen, med ett drygt dygn kvar till matchstart.

– Som handbollsspelare är man van vid de långa resorna, men ju äldre man blir desto hårdare blir det, säger mittnian Johanna Ahlm.

Landslaget lyfte från Kastrup i Köpenhamn vid lunchtid i dag och flyger sedan via Moskva för att sedan landa i Astrachan klockan ett på natten till torsdagen.

– Vi har fem timmar i Moskva, då gäller det att man rör sig och får lite blodgenomströmning. Vi får tänka på hur vi äter och ha stödstrumpor. Men det är ett dygn till matchen så det ska inte vara något problem, säger Ahlm.

"Ser oss lite som underdogs"

Något Hagman håller med om:

– Vi har hela torsdagen på oss, så det är inget stort problem.

Men spelarna hade gärna sett att kvalet hölls närmre Sverige, och erkänner att spelorten kommer att gynna det ryska landslaget i kampen om OS-biljetterna.

– Det känns som att Ryssland på hemmaplan borde klara att ta en kvalplats, säger Johanna Ahlm.

Mittnian menar att kampen om den andra platsen kommer att stå mellan Sverige och Polen.

– Det är en jättehård och tuff grupp och v har svårare att veta var vi står. Men med tanke på sista mästerskapet ser jag oss som lite underdogs igen, säger Johanna Ahlm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag