TuS Metzingen hittade dold kamera i omklädningsrummet

TuS Metzingens spelare hittade kameror i sitt omklädningsrum.

Kamerorna var utplacerade av en person som jobbat nära laget.

Nu uttalar sig lagets målvakt, svenska Rebecca Nilsson, som skandalen.

– Han var en skitstövel, säger Nilsson i C More. 

Sommaren 2021 lämnade Rebecca Nilsson Sverige och Skuru för TuS Metzingen i Bundesliga. 

Efter ett halvår i Tyskland fick hon se hur en skandal rullades upp - med den egna klubben i centrum.

Två kameror hittades i lagets omklädningsrum. Händelsen polisanmäldes och efter en kort tid kunde en person som jobbat nära laget gripas misstänkt för att ha placerat ut kamerorna. 

– Denna vidriga handling av en direkt förtrodd är chockerande och har tagit hårt på oss alla. Vi har pratat igenom händelsen i laget och jag är väldigt imponerad av hur våra spelare står enade, sa klubbens tränare Ferenc Rott i samband med att kamerorna hittades. 

SportExpressen var i kontakt med Rebecca Nilsson i januari, men spelarna var då stoppade från att uttala sig om händelsen med hänvisning till den pågående polisutredningen. 

Rebecca Nilsson om skandalen 

På onsdagskvällen befann sig Rebecca Nilsson i Eriksdalshallen i Stockholm för att se sina tidigare lagkamrater i Skuru möta Sävehof i den fjärde SM-finalen.

I halvtid gästade hon C Mores sändning och fick där frågan om skandalen med kamerorna i omklädningsrummet.

– Det var en av dem jag hade fått mest kontakt med i början. Han var en skitstövel, så det gjorde inte så mycket att han försvann, säger hon.

Rebecca Nilsson beskriver vidare sitt första år i Tyskland som upp och ner. 

– Sista halvåret har gått bra. Jag har fått börja spela mer och konkurrera om speltid. Första halvåret var tufft. Helt ny liga, andra spelare och nya skott. Här kunde jag alla spelare. Där är det helt nytt. Men det rullar på, säger hon till C More. 

Sävehof vann den fjärde finalen och säkrade därmed sitt 15:e SM-guld på damsidan. Därmed är klubben bäst genom tiderna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.